От х:

Днес в x:

Спипаха хиляди дрехи и обувки менте

Хиляди текстилни изделия и спортни обувки с логото на известни марки задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево.

Близо 11 000 текстилни изделия и 122 чифта спортни обувки и чехли със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост са спрените на границата.

Стоката е превозвана с товарен автомобил с румънска регистрация, който пътувал от Турция за Румъния. Камионът е отклонен по метода „анализ на риска" за щателна митническа проверка. При нея става ясно, че количеството на групажната стока от 715 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

От началото на месец юни до момента, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 22 000 текстилни изделия, обувки, чехли и чанти със знаци на регистрирани търговски марки.

В изпълнение на Европейския Регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая се информират правопритежателите на търговските марки.

 Haskovo. net 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хи
    Хихи
    6 0
    15:59, 28 юни 2019
    Държавните органи в безплатна услуга на едрите акули, наречени "притежатели на марка"!!!
  • 2
    Ха
    Хасковска жителка
    1 -3
    17:36, 28 юни 2019
    Магазивите за един лев са пълни с подобни ментаци!
Последни новини