От х:

Днес в x:

В Гимназията по автотранспорт подкараха собствен електрокартинг

Изображение 1 от 3

    Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й.Вапцаров“ в Хасково добави към модерния си автопарк още едно возило-електрокартинг. Електрическата кола е собствена разработка на учениците и преподавателите им от клуб „Електрокартинг“ към гимназията, който е част от проекта „Моето училище – моят старт за успех“.

    В продължения на четири месеца ръководителите на клуба инж. Ангел Проданов и инж. Атанас Атанасов и ученици от различни специалности и възраст са работили върху електрическия карт.

    Днес те демонстрираха возилото, с което сложиха и край на учебната година. С началото на новия учебен период обаче разработката ще бъде подобрявана. Опитите показват, че за подобряване на модела трябва да се действа в посока олекотяване на купето. За целта учениците от Хасковската гимназия си взаимодействат с екипа от ПГСГСТ „Никола Й. Вапцаров“ в Чепеларе, които също работят по електрокартинг.

    Радваме се, че учениците ни проявяват толкова хъс и интерес и към новите технологии. Разработката на електрокартинга ги въвежда отново в реалната подготовка за професиите, които са си избрали, свързани с автомобилите. , коментира положените усилия директорът на гимназията Донка Станчева. Тя припомни, че тази успешна собствена разработка на електрическо превозно средство е крачка към обучението по новата специалност в гимназията – „Електромобили“, която е с първи прием от предстоящата учебна година.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ma
      mangps
      2 -6
      18:09, 27 юни 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • 2
      Ха
      Хасковска жителка
      5 0
      23:49, 27 юни 2019
      Това е един от начина да се заинтересуват и да присъстват в класната стая!
    Последни новини