От х:

Днес в x:

Преодоляна е кризата с недостиг на косачи в Кърджали, косят тревните площи за втори път

Изображение 1 от 2

    Криза с недостиг на косачи предизвика небивало избуяване на треви в паркове, градини,междублокови пространства и тротоари в Кърджали. Стигна се до ситуация, когато в града имаше само трима души, които се грижиха за буйните треви,  пораснали заради валежите. Кризата вече е преодоляна,съобщи за Кърджали  управителя на общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота” Раид Идриз. Той посочи, че щатовете вече са запълнени и са окосени не само паркове и градини, но и междублокови пространства. На места косим за втори път, подчерта Раид Идриз.Той увери, че там където се коси се пръска и против кърлежи. Стана ясно също,че неокосени остават единствено тревите в парцели в междублокови пространства във „Възрожденци”, които са частна собственост,  някои от които оградени от собствениците.

      За Кърджали бг вести шефката на екологичния отдел в Община Кърджали Веселина Танчева посочи, че доскоро друга фирма е поддържала междублоковите пространства и смяната е създала на първо време неудобства. Вече единствено  общинското предприятие ОБЧ има грижата за косенето на тревните площи.

      От Община Кърджали посочиха, че това не освобождава гражданите от ангажимента да почистват от треви тротоари и принадлежащи към домовете и офисите им пространства. Това е регламентирано от Наредбата за управление на отпадъците на общината.

     Такава практика за сега няма.Нещо повече жителите на някои квартали се радват на избуялата трева, за да могат да си пасат домашните животни.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ан
      Анонимен
      0 0
      11:44, 27 юни 2019
      Не пишете глупости. Отидете и вижте в кв. Възрожденци в междублоковите пространства тревата е да кръста. Не е окосена и един път.
    Последни новини