От х:

Днес в x:

Професионален водач отива на съд, управлявал камион с прекратена регистрация

Районна прокуратура-Девин внесе в съда обвинителен акт спрямо 53-годишен мъж за управление на моторно превозно средство с прекратена регистрация, съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд Пловдив. На 10 юни тази година той е спипан от полицейски патрул да шофира товарен автомобил „Камаз“ в доспатското село Црънча, който бил собственост на друго лице. 

Обвиняемият З.Л. е професионален водач на моторно превозно средство, а на 10 юни 2019 г. той управлявал товарния автомобил от с. Чавдар към с. Црънча, превозвайки дърва на свой познат. Разтоварил ги в селото, но на изхода бил спрян, а полицейските служители от РУ на МВР-Девин установили, че управляваният от него автомобил нямал задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Моторното превозно средство било със служебно прекратена регистрация от 12 март 2019 г. , а З.Л. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

  От януари 2019 г. до юни 2019 г. в Районна прокуратура-Девин са образувани 6 наказателни производство за управление на автомобил с прекратена регистрация, през 2018 г. те са били 16 броя, като по тях са осъдени 16 лица, обобщават от пресцентъра на Апелативен съд.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини