От х:

Днес в x:

Да забраниш абортите, за да увеличиш населението, е откровен фашизъм

Мария Касимова-Моасе е дългогодишна журналистка, авторка на книги и коментатор на свободна практика. Текстът е от профила й във "Фейсбук" по повод изказването на лидера на "Атака" Волен Сидеров през уикенда по БНР, че трябва да започнем дискусия "за" или "против" забраната на абортите в България. Според него и Българската православно църква тряба да се обяви против правото на всяка жена да избере дали да роди или не. Така, според Сидеров, щял да се реши демографският проблем.

Да мислиш, че ще увеличиш населението на България , като забраниш на жените да правят аборт, е откровен фашизъм. Следващата стъпка е да ни облекат в червени пелерини и бели шапки с козирки и капаци и да ни изнасилват ритуално - може би с опяващ поп, кръшно хоро и българско знаме.

Волен Сидеров и онова нещо, наречено ДНК, в което проповеднически се изявява Андрей от "Иван и Андрей", вие сте от средните векове! Вие сте талибани!

А какво ще кажете да се увеличи раждаемостта, когато стандартът на живот в страната се повиши, жените и мъжете имат равни права и възможност за кариера, медицинската грижа е на ниво, образованието е смислено и изобщо има някаква надежда за бъдещето?!

Когато не ти бият новороденото бебе в болницата, когато не му отказват лечение в чужбина, когато не пращат на майка му фактура за това, че постепенно са го оставили да мре, когато няма да е нужно да палаткуваш пред детска градина, за да има място за него?!

Може би тогава хората сами ще поискат да имат повече деца и ще ги създадат и отгледат в любов, а не в комунистическа принуда, заради яловите ви мисли.

Прекалено е сложно, нали? Я колко по-лесно е да се бръкне в утробите на жените, вместо в каците с меда, от които ви сипват в отворените усти и бездънни джобове! Нещастници!

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини