От х:

Днес в x:

Чуждестранни колоездачи обраха медалите след адреналинова надпревара в Пампорово

Изображение 1 от 4

    Англичани, французи и германци доминираха в зрелищната вело надпревара и окупираха призовите места в основните категории

    Петото поредно издание на „Пампотово Байк Фест“ в курорта събра елитът на европейското колоездене, а основен акцент в програмата на фестивала тази година бе домакинството на страната ни за първи път на кръг от елитната европейска серия от състезания – „iXS Downhill Cup”.

    Над 150 състезатели се включиха в състезанията част от събитието, а чужденци оглавиха челните места в повечето от категориите.

    През 4 дни на фестивала Пампорово се превърна в средище на някои от най-добрите колоездачи от цяла Европа, а адреналина и зрелищата бяха на много високо ниво. Всички състезатели бяха изправени пред 1800 метровото трасе за спускане на Велопарк Пампорово и трябваше да се справят с множество стръмни и технични участъци, корени, камъни, големи скокове и всякакви други естествени и изкуствено създадени препятствия.

    Джордж Ганикот (Великобритания), Уил Харт (Велокобритания) и Томас Гуибал (Франция) бяха най-бързи на финалите в неделя, успяха да спрат хронометъра под 2 минути и 30 секунди и заслужено се качиха на призовите места на почетната стълбичка. Първи сред българите в категория мъже - „елит“ бе Йоан Нейчев, който постигна време 2:38.24, което го нареди на 7 позиция.

    При юношите най-бърз бе Йордан Анчев (България), следван от Румен Белезирев (България) и Мориц Стейнс (Германия). При мъжете над 30 години, конкуренцията също бе на много високо ниво, а класирането оглави Бени Страсер от Германия, следван от Джорди Баго (Испания) и дългогодишния шампион на България Росен Ковачев.

    При дамите, навръх 15-тия си рожден ден, най-добро време успя да постигне младата надежда на България Изабела Янкова, която оглави отворената категория, тъй като все още няма необходимата възраст, за да се състезава в елита. С второ време и първо място в категория жени елит се класира Маргарида Бандейра от Португалия.

    За всички призьори в отделните категории имаше подготвен паричен награден фонд от над 5000 лв., осигурен от големи фирми-спонсори, както и много предметни награди, които бяха връчени лично от кмета на Чепеларе Славка Чакърова.

    Събитието събра стотици зрители около трасетата, които наблюдаваха с интерес зрелищните спускания на колоездачите и преживяваха заедно с тях част от адреналина. За радост на всички, състезанията преминаха без сериозни инциденти, а организаторите споделиха, че вече планират следващото издание на феста през 2020.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини