От х:

Днес в x:

Спецпрокуратурата в Берковица остави в ареста петима роми за лихварство. Преглед на печата

Катастрофа.

"Дума":

Бус с деца катастрофира между селата Българене и Малиново

Бус с деца катастрофира на пътя между селата Българене и Малиново,Ловешка област. Сигналът е получен малко след 14 часа. Всички пътниците са от Червен бряг, съобщават от МВР.

По първоначална информация водачът на буса не е спазил предимство и се е ударил в лека кола. Към мястото са насочени екипи на пътна полиция и спешна помощ. Изясняват се обстоятелствата за възникването на инцидента.


 

Жега.

"Сега":

Три температурни рекорда са отчетени по Черноморието

Три температурни рекорда по Северното Черноморие са регистрирани от варненския филиал на Националния институт по метеорология във Варна. Рекордите са във Варна, Шабла и Калиакра, съобщи дежурният синоптик Вяра Рафайлова, цитирана от БНР.

"Максималната температура към момента, достигната във Варна, е 32.4. Предишният максимум е само с две десети по малък през 2002 година. Максимумът в Шабла е бил 30.8, а днес вече температурата там достигна 32.8. В Калиакра максимумът е бил през 2012 година 29.2, а днес достигнатата към момента максимална температура е 32.8", обясни Рафайлова.


 

Мярка.

"Сега":

Спецпрокуратурата в Берковица остави в ареста петима роми за лихварство

Специализираната прокуратура остави в ареста петимата мъже, обвинени в лихварство след акция на ГДБОП, съобщи Нова тв.

Те бяха задържани в четвъртък при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Берковица и видинското село Арчар, със съдействието на служители на Дирекция "Жандармерия". Петимата участници в групата са в роднинска връзка и носят една и съща фамилия.

При извършените претърсвания и изземвания в къщи и автомобили на ръководителя и членовете на престъпното сдружение са намерени и иззети около 2 килограма златни накити, тефтери със списъци и данни на длъжници, мастербокс с цигари без акцизен бандерол, луксозни автомобили.


 


 

Проблеми.

"Монитор":

Осем километра чакащи туристи на Кулата

Около 8-километрова е опашката от автомобили на българо-гръцката граница на ГКПП "Кулата" на изход от страната малко след 12:30 ч., предаде "Фокус".

Според друг свидетел час по-рано - около 11:50 мин., опашката от коли била 3-километрова.

От ГД "Гранична полиция" потвърдиха за натоварения трафик на излизане от страната на ГКПП "Кулата", а също и за интензивно движение на товарни и леки автомобили на вход на българо-румънската граница при ГКПП "Дунав мост-Русе", и на изход за камиони на "Дунав мост-Видин".

На българо-сръбската, българо-македонската, българо-турската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Днес и утре се очаква засилен трафик през ГКПП "Маказа", като от "Гранична полиция" препоръчват да се използват и съседните гранични пунктове на българо-гръцката граница.

 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини