От х:

Днес в x:

Спипаха 9 кг. марихуана в камион по "метода анализ на риска"

Близо 9 кг марихуана откриха при проверка на камион митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“  на МП Капитан Андреево.
Товарният автомобил с турска регистрация пътувал от Сърбия през България за Турция. Шофьорът - турски гражданин, представил пред митническите служители редовни документи за превозваната стока и заявил, че няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране.
По метода  „анализ на риска“ обаче превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която в един от шкафовете  в шофьорската кабина е открит черен сак пълен със 17 полиетиленови плика. При разрязването на един от пликовете  е установено, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на канабис /марихуана/. Общото тегло на наркотичното вещество е 8.860 кг. 
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Шофьорът  е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа.
Предстои да бъде внесено искане за постоянното му оставане в ареста.
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Бойко
    9 0
    12:09, 19 юни 2019
    Анализ на риска означава: Седиш си в офиса и чакаш конкуренцията да допринесе за анализа 🤣🤣🤣

Още новини

Последни новини