От х:

Днес в x:

Йоана Павлова с отличие на национален конкурс за природозащита

„Ако имаше още такива места, щяхме да бъдем щастливи. Така и вие, и ние ще имаме дом. Мислете за нас! Не лишавайте и вашите деца от прелестите на пролетта, от птичите песни и от чистия въздух. Не им отнемайте безгрижното детство, спокойните дни и щастието да тичат из зелените поляни. Не отнемайте и нашия дом! Защото заедно градим бъдещето си и се нуждаем едни от други. Ние имаме нужда от природа, за да живеем спокойно, а вие - от нас и нашите песни. И ако се грижим едни за други, можем да направим това място по-добро за живеене.

Нека да възвърнем зеления облик на родината. Ние не можем да го направим без вас. Хора, вие можете! Спасете нас и природата. Спасете и себе си от гибел!“

Така завършва есето си „У дома“ Йоана Павлова от XВ класна СУ „Отец Паисий“, с което участва в XIII Национален конкурс за природозащита „Мими Праматарова“ - 2019и за което ùе присъдена грамота за отличие. Надпреваратаза литературно есе е на тема: „Топлинни острови – градове градини“ и е насочена към ученици от средните училища на Република България, родени през периода 1 януари 2001 г. – 31 декември 2003 г.Темата на тазгодишния конкурс е базирана на климатичните промени, които са факт за цялата планета. Целта е учениците да разсъждават върху двата взаимосвързани аспекта на този сериозен проблем – повишаването на температурите в големите населени места – мегаполисите и нуждата от намаляване на емисиите на парниковите газове или как да се осигури повече зеленина в големите градове.

Организатори са Национален доверителен екофонд, Национален парк „Рила“ и Фондация „Екологичен форум плюс“.

Поздравяваме Йоана за постигнатия успех и й пожелаваме нови предизвикателства и покорени върхове!

Честито отличие!

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини