От х:

Днес в x:

1847 седмокласници на външно оценяване по математика в Хасковско

    1847 седмокласници от Хасковска област се явиха на националното външно оценяване по математика. Очакваха се общо 1923-ма, но 76 ученици не са се явили, сочат данните на Регионалното управление на образованието в Хасково.

    Това е вторият задължителен изпит за учениците преди влизането им в гимназия. Обявен е неучебен ден за учениците в цялата страна.

    Изпитът започна в 9 часа днес и е с продължителност 150 минути. Полага се в училищата, където децата са учили до момента.

    Само преди 2 дни 1850 от седмокласниците в Хасковско се явиха и на изпит по Български език и литература. Те писаха преразказ върху творбата „Богатствата на момъка“ на Георги Русафов.

    За първа година проверката на изпитните работи ще става изцяло онлайн. Всяка бланка има уникален баркод, с който ще бъде сканирана и вкарана в системата на образователното министерство. Така според ведомството ще се гарантира по-голяма безпристрастност на оценката.

    Резултатите от изпита трябва да станат ясни до 27 юни. Оценките от двата изпита участват в образуването на бала, с който седмокласниците ще кандидатстват в гимназиите.

    В петък предстои нов изпит – по чужд език, който е по желание.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ех
      еха
      4 -3
      23:30, 19 юни 2019
      Климент- най-добротоооо !
    Последни новини