От х:

Днес в x:

Дипломати на 13 държави от четири континента гостуват в Родопите

Изображение 1 от 2

    Събитието в Чепеларе е първото, което се организира от такъв мащаб за дипломатическия корпус извън София

    Посланици на 13 държави ще посетят Община Чепеларе този уикенд, за да се запознаят с възможностите за туризъм и бизнес, местните традиции и култура. На 21 и 22 юни 2019 година в родопския туристически град ще гостуват посланиците на Алжир, Аржентина, Армения, Босна и Херцеговина, Бразилия, Грузия, Кипър, Монголия, Палестина, Република Южна Африка и Северна Македония. Целта на срещата е представителите на дипломатическия корпус у нас да се запознаят на живо с природната красотата на Родопа планина, местната традиция и култура, както и с възможностите за развитие на туризъм в четири сезона в Община Чепеларе. Посещението на посланиците се осъществява по покана на кмета на Община Чепеларе Славка Чакърова и с любезното съдействие на сдружение „Спектър 21 век“ и издание „Дипломатически спектър“.

    Програмата предвижда среща на представителите на дипломатическия корпус с местния бизнес, запознаване с туристическите и културни забележителности в района. Като част от програмата ще бъде концертът „Шлагерите на Европа“ на Христо Паскалев- Паскал. Албумът „Шлагерите на Европа“ съдържа по една шлагерна песен от 15 европейски страни: България, Великобритания, Германия, Гърция, Ирландия, Испания, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Унгария, Франция, Чехия, Швеция.

    Сдружение за културни продукти и международен обмен „Спектър 21 век“ е сформирано през 2007 г. и до момента е реализирало успешно редица културни инициативи, една от които е „Покажи традицията! Подари празник!“, показваща красотата и разнообразието на българските празници и традиции пред представителите на чуждите мисии у нас. Досега са проведени редица събития под това мото, представяни са различни празници или традиционни занаяти: Коледуване, Баба Марта, Лазаруване, Великден, Новруз, грънчарството, националните костюми.

    Събитието в Чепеларе е първото, което се организира от такъв мащаб за дипломатическия корпус извън София и което ще бъде придружено от концерта „Шлагерите на Европа“ – един от най-важните проекти на сдружение „Спектър 21 век“, посветен на първото Българско председателство на Съвета на ЕС.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини