От х:

Днес в x:

Американското посолство: Офертата за F-16 вече е в МО

Днес Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София официално представи на българското Министерство на отбраната предложениe за сключване на договор, съдържащо евентуално споразумение за придобиването от страна на България на осем изтребители F-16 Block 70, съобщиха от американското посолство.

В предмета на сделката влизат също въоръжение и свързаните с него системи за дългосрочна експлоатация и поддръжка, както и цялостна подготовка на пилоти и помощен персонал.

Посолството на САЩ използва възможността да изрази задоволството си от работата на българската делегация от военни и финансови експерти, които гарантираха, че предложението за сключване на договор е съобразено в най-голяма степен с изискванията на Българските военновъздушни сили. Съединените щати очакват финализирането на този договор с правителството на България в съответствие с българските процедурни изисквания, посочват още от US-мисията в столицата.

В съобщението не се посочва цена на сделката.

До момента е известен само пределен ценови лимит от 1,673 млрд. От МО, както и от компанията производител на изтребителите Локхийт Мартин обаче подчертаха, че сумата, която страната ни ще плати е по-ниска.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини