От х:

Днес в x:

Три дни песни и танци без граници в Свиленград

Жителите и гостите на Свиленград ще могат да посетят два фестивала, които се провеждат този уикенд в парк „Младежки” край река Марица, съобщиха от кметството в пограничния град.
14-то издание на  Международния фолклорен фестивал „Песни и танци без граници” се открива в петък в17.30 часа. В продължение на три дни – от 14 до 16 юни на сцената в парк „Младежки” ще се представят  720 участници, разпределени в над  60 групи и  състави, както  и индивидуални изпълнители. Певците и танцьорите са  от различни краища на България – Пловдив, Хасково, Казанлък, Раднево, Димитровград, Чирпан, Костинброд, Тополовград , а също и от Одрин, Турция. 
Председател на журито  ще е  проф. Милчо Василев, който е ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.
В събота  програмата започва от 9.00 часа и продължава до 19.00 часа, а в неделя започва в 9.40 и завършва с награждаването на лауреатите към 13.00 часа.  
Представители от Хасково във Фестивала са Сияна Емилова и изпълнителите от хор "Зора Зорница" към НЧ "Зора 1982".
За втора поредна година фолклорният фестивал се провежда едновременно с фестивала на балканската скара „Свиленград Мези”, който започва от 13 юни и ще продължи до 16 юни.
Фолклорните изпълнители ще си разделят фестивалната сцена в парк „Младежки”  с  гост -изпълнителите на „Свиленград Мези” – българските звезди Годжи и Тита, сръбската фолк легенда Весна Змиянац, уникалната със стила си турска група „Dolapdere Big Gang” и други, които ще имат вечерни концерти.
 
haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини