От х:

Днес в x:

ГДБОП щурмува офиси на кабелни телевизии в цялата страна

ГДБОП влезе в офиса на кабелната телевизия в Кюстендил, съобщава bTV.

Става въпрос за "Кабел Сат Запад", като по първоначални данни акцията е срещу кабелното пиратство. Все още обаче не е ясно дали става въпрос за нерегламентирано излъчване на телевизионни канали или пък ползване на пиратски софтуер.

По непотвърдена информация ще бъдат проверени още офиси на кабелния оператор в други градове. Освен в Кюстендил той оперира в Дупница, Благоевград и други населени места в Югозападна България.

По информация на Нова телевизия същата проверка се извършва и в офис на "Кабел Сат Запад" в Благоевград. В помещенията се извършват претърсвания и изземвания. 

Служители на ГДБОП са нахлули и в офисите на бургаската кабелна телевизия RN.

Собственикът на телевизията Георги Стоянов призна, че е бил изненадан от акцията. Той подозира, че ако малките телевизии бъдат затворени, абонатите им ще се пренасочат към големите оператори, които са се обединили в организацията "Тера про" с председател е Велизар Соколов.

Според Стоянов именно от "Тера про" са изпратили подвеждащ сигнал до държавните служби, че малките кабелни телевизии укриват данъци и не плащат авторски права. По негови думи обаче това категорично не било вярно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини