От х:

Днес в x:

Румен Радев: Орязването на субсидиите задушава опозицията

Дебат. 

"Дума":

Румен Радев: Орязването на субсидиите задушава опозицията

Президентът Румен Радев предупреди, че крайното намаляване на партийните субсидии касае най-вече същeствуването на опозицията. Едно такова решение задушава опозицията точно преди местните избори, коментира държавният глава пред журналисти след участието си в Шестия световен конгрес на информационните агенции.

Виждате, че в България управляващите партии нямат нужда от субсидии. Те се финансират директно от властта и дори не се крият, подчерта Радев в отговор на въпрос за предложението на ГЕРБ субсидиите да бъдат намелени от 11 на 1 лев за получен глас.

Силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс между техните собствени интереси и интересите на обществото, каза още държавният глава. Но според Радев големият проблем съвсем не е размерът на субсидията, а да има механизъм, който да третира еднакво партиите по отношение на финансирането.

Държавният глава призова да се спре със спекулациите, че президентът спира АМ "Хемус" и инфраструктурното развитие на страната. Това е крайно некоректно, посочи той, визирайки изказване на премиера Бойко Борисов, че с ветото върху Закона за държавната собственост той бави строежа на инфраструктурни обекти.

Акция. 

"24 часа":

Антимафиоти атакуваха кабелни телевизии, скрили 700 хиляди абонати, без да плащат данъци и авторски права

Антимафиоти влизат в офиса на кабелна телевизия в Благоевград.

Между 84 милиона и 420 милиона лева всяка година прибират оператори пирати

Европол и НАП участваха в акция, започнала в 10 часа сутринта в Бургас и Югозападна България

Запечатана бе бургаска телевизия, излъчвала през мобилно приложение, без да плаща на сценаристи, режисьори, журналисти

Собственикът ѝ Георги Стоянов: "Нова" и Би Ти Ви подадоха сигнал срещу нас

Прокуратурата държи обаче доказателства за щети за милиони левове

Една бургаска кабелна телевизия - RN, спря, след като антимафиоти в 10 часа в четвъртък атакуваха офисите ѝ по сигнал за неплатени авторски права. Иззета бе техника, а служителите ѝ опразниха сградата.

Акцията е била под наблюдение на районен прокурор с участието на отдел "Киберсигурност" към ГДБОП и с логистичната подкрепа на Европол,

Националната агенция по приходите и Комисията за регулиране на съобщенията, съобщи зам. апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова.

Унищожаване. 

"Сега":

БАБХ е унищожила близо 30 000 кг храни след проверки

През май т.г. инспекторите на дирекция "Контрол на храните" към Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършиха 13 117 проверки в цялата страна, съобщиха от агенцията, цитирани от "Дарик".

Общо 29 258 кг храни от животински и неживотински произход са възбранени и насочени за унищожаване. От тях: 25 017 кг сол (морска кристална йодирана - несъответствие в съдържанието на калиев йодид); 1 987, 5 кг куркума (с високо съдържание на олово и с произход Индия); 1 211 кг бланширани картофи, подправени с куркума; 991 кг храни от животински произход (агнешко, свинско и пилешко месо, месни продукти, месни заготовки и разфасовки, субпродукти, риба и млечни продукти) са с изтекъл срок на годност, без здравна и идентификационна маркировка, без придружаващи документи и етикети, неправилно съхранени или продавани в нерегламентирани обекти по чл. 12 от Закона за храните.

Близо 51,6 кг са козунакът и подправките с изтекъл срок на годност, без документи за произход, без етикет и партиден номер, посочват от БАБХ.

Тероризъм. 

"Монитор":

Цацаров разкри: Мъж от Северна Африка радикализирал момчето от Пловдив

16-годишният тийнейджър от Пловдив е вербуван от човек от арабски произход от страна от Северна Африка, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

Разследването е установило целия контакт между двамата и всички етапи, през които е минал той. Главният прокурор подчерта, че е трудно да се установи дали зад профила на вербовчика стои човек с това име, или е ползвана фалшива самоличност.

Иначе комуникацията по интернет е започнала с начално въвеждане в ценностите на исляма, който е мирна религия, подчерта Цацаров. Освен това на момчето били обяснявани основните стълбове на исляма, като в един момент се стигнало до самостоятелно решение от страна на тийнейджъра да приеме тази религия. Това обаче така и не станало, тъй като ученикът извършил обреда сам, в домашни условия.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини