От х:

Днес в x:

Борисов: Локализирано е мястото за Антитерористичен център

Изображение 1 от 2

    Правителството има средства и вече върви подготовката за формирането на Антитерористичен център. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти след редовно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, в което той посочи, че са участвали и представители от президентството.

    „Подготвяме се да направим един такъв център на едно място, където да концентрираме службите. Случаят в Пловдив ни даде основание да заключим информацията на едно място сред максимално кратък брой хора, буквално поименно. Имаме определени средства, място, но ще го направим много тихичко. Такъв център имаме и в момента, но така, както в Щатите е направен и в Русия... в подобни времена просто трябва много малко хора да работят по случаите.“, каза още премиерът. Борисов разкритикува медиите, които, въпреки молбата на МВР да не го правят, извадиха подробности около 16-годишното момче от Пловдив, което беше арестувано заради подготовката да извърши терористичен акт и благодари на онези, които не са се изкушили.

    „Опитът в цяла Европа е такива звена за противодействие на тероризма да са в полицейски структури. Още повече, че бидейки в такава структура като „Главна дирекция“, хората от Центъра ще имат по-големи оперативни възможности и синхронизация с останалите сили и средства, които реагират ежедневно, било то за изоставен багажи, за които има съмнения че са взривни устройства или дори за тежки криминални случаи, какъвто беше този в Костенец, в който за пореден път се оказа, че трябва взаимодействие в работата на няколко звена“, посочи вътрешният министър Младен Маринов.

    В присъствието на премиера и в навечерието на 140-годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи той връчи на представители на ОД на МВР във вътрешността на страната ключовете за 203 от 344-те нови автомобила „Шкода“, предназначени  за ГД "Национална Полиция" и дирекция "Жандармерия". Общата стойност на автомобилите е около 9 милиона лева. Колите са купени със заделени пари от бюджета на МВР, отпуснати от МС при разпределението на средствата, обяви Младен Маринов. Тойсе обърна към  служителите на звената, които ги получиха: “Тези коли ще допринесат за по -доброто изпълнение на дълга ни към обществото, и да стъпим до най-отдалечените места, за да дадем на хората, които живеят там чувство на спокойствие.“

    „МВР никога не е било толкова доокомплектовано. Разликата в окомлплектованетосега  е като от замята до небето.“, посочи  премиерът. Борисов описа предимствата на колите: Тези автомобили са със шест скорости, много икономични. Взели сме бензинови, защото рестрикциите за дизеловото гориво в ЕС вървят с бясна скорост. Лампите на колите са от ново поколение, не изгарят, както едно време. И в най-отдалечените места да се отива бързо с тях!

      Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини