От х:

Днес в x:

Депутатът Пеевски се появи в парламента, иска 0 лв. партийна субсидия

Депутатът от ДПС Делян Пеевски пак дойде на работа рано сутринта. Очаквано, появата му предизвика суматоха. Предстои в пленарна зала днес да бъде гледано предложението на ГЕРБ за 1 лев партийна субсидия.

Миналата седмица депутатът от ДПС пропусна да дойде в законодателния орган. Предишната му поява бе за огласяването на инициатива за законодателни промени за намаляване на ДДС на хляба, книгите и лекарствата и за безплатни детски градини. Партията обаче започва консултации относно ефекта от такива мерки.

Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лв. партийна субсидия, но ще подкрепим тя да е 0 лв. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти във връзка с партийната субсидия, предаде Агенция "Фокус".

"Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим да е 0 лв. субсидията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори", каза Пеевски.

На въпрос дали това ще постави партиите в зависимост от бизнеса, Пеевски посочи, че 1 лв. е фалит на партиите. "Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите", допълни още Пеевски.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Te
    Tenyo
    4 0
    09:49, 12 юни 2019
    Партиите в Германия защо не фалират при 0.5 EUR субсидия на глас ?
Последни новини