От х:

Днес в x:

Въдичари мерят сили на риболовен фест край Дяволския мост

Пореден риболовен фест край Дяволския мост организира през юни община Ардино. Надпреварата на въдичарите ще бъде на 15 юни и се очаква с голям интерес от участници от двете области Кърджали и Смолян. Риболовците ще бъдат разпределени в три възрастови групи – деца и юноши до 14 години, мъже и жени. За най-добрите въдичари от региона и страната община Ардино е осигурила специални награди. Награди ще получат още рибарите, които уловят най-малка и най-голяма риба, подготвен е и приз за „карък“ на състезанието. Заявки за участие се подават в отдел „Образование, спорт и култура“.

Организатор на проявата е община Ардино със съдействието на местните спортни клубове, туристическо дружество „Белите брези“, общинския музей, читалище „Родопска искра 1921“, Центърът за подкрепа за личностното развитие , Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, „Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“.

В рамките на феста ще се проведе и туристически поход от Ардино до Дяволския мост, за участниците и гостите  ще има и богата фолклорна програма от на любителски художествени състави при читалище „Родопска искра”. Спортен клуб „Laserwar Balkans“ с управител Евгени Смирнов е обещал безплатен обяд, приготвен във военно-полева кухня.

www.kmeta.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини