От х:

Днес в x:

Шествие начело с талисмана Теди откри 14-ото издание на „Вълшебен свят“

    Талисманът на Международния танцов фестивал „Вълшебен свят“ -мечето Теди поведе даpи сутрин шествието от танцьори, с което беше даден стартът на 14-ото издание на форума в Хасково.

    В него през тази година се включват рекорден брой танцьори-1700 души от 18 държави. На три сцени ще протече танцовата надпревара-в читалище „Заря“, в Младежкия център и в зала “Дружба“.

    Престижният форум всяка година е врата за талантливите танцьори от България и чужбина. В него част от най-престижните европейски и световни центрове за подготовка в танцовото изкуство обявяват награди под формата на стипендии за обучение. В изданието на фестивала през тази година младите таланти, върху които ще падне изборът  да са стипендианти, ще имат възможност да получат повече от 10 вазможности за безплатно обучение за различен период. Става въпрос за центрове, като „Ъндърграунд“ -Торонто и „Степс“-Ню Йорк.

    На победителите в третия закриващ ден на фестивала-на 9-ти юни ще бъдат присъдени купи и отличия. Три са красивите купи Гранд при, които са подготвили организаторите от Балетфа формация „Рона“. Ще бъде дадена и купа на кмета на Хасково.

    По традиция тя ще отиде за състав, който не е местен. Парични премии и отличия ще бъдат присъдени и на 3-те най-добри дуета в танцовата надпревара, както и за солистите, впечатлили най-ммного журито. Тази година отново ще бъдат почетени и хората, които подготвят участниците с наградите за "най-добър педагог“ и „най-добър хореограф“ на фестивала.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ви
      Вики
      4 -3
      11:02, 7 юни 2019
      някой въобще интересува ли се от този събор на божилова,само пари и са в главата.смях.що 14-о издание???кога беше 13-о? 😂😂😂
    • 2
      Фи
      Фики
      4 -3
      11:44, 7 юни 2019
      Тази Налбантова тази година не можа да прави далавера с нощувките по хотелите, иначе доста пари гушка от такива танциори като ги лъже с цените, на тях казва една цена иначе те спът на по евтино. Налбантова мошеничка си ти голяма.....
    Последни новини