От х:

Днес в x:

379 ученици от Хасковско на матура за професионална квалификация

Изображение 1 от 3

    За втора година учениците от професионалните гимназии в България имат право да изберат след задължителната матура по български език и литература, да държат като  втори ДЗП по избор матура по теория за придобиване на степен за професионална квалификация. През тази година в цялата страна, включително и в Хасково масово  учениците от професионалните училища избират именно тази форма.

    Днес на професионален изпит в хасковски регион на въпросите по своите професии ще отговаря общо 379 зрелостници.

    Във Финасово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ изпитен лист  имат 51 гимназисти. След тях най-много са мераклиите да придобият  квалификация по професията, която са си избрали да учат през последните пет години учениците от Професионалната гимназия „Христо Ботев“ в Свиленград-68,в хасковската Професинална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й. Вапцаров“ полагат втората си задължителна матура 39 от възпитаниците им, многобройни са и гимназистите на изпит днес от Стамболово-36.

    В Механото в Хасково полагат държавен изпит 48 ученици, по 15 души изпит държат в професионалните паралелки на Средните училища в Маджарово и Симеоновград, в Тополовград са 25.

    14 са на изпит в Професионалната гимназия в Димитровград, а 13 в гимназия „Захари Стоянов“ Харманли.

    Осем от бъдещите фризьори и гримьори от Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ също държат изпит днес по професионална квалификация, а в Гимназията по туризъм са 28. В професионалната гимназия по дървообработване и строителство квесторите ще посрещнат днес 19 зрелостници за матурата.Още към 7 часа учениците започнаха да пристигат в залите и да се подготвят за изпита.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини