От х:

Днес в x:

БСП внася законопроект за 5% ДДС върху хляба, млякото и месото, обяви Нинова

БСП внася законопроекти за намаляване на 5% на ДДС върху мляко, месо, брашно и продукти от брашно. Това обяви на брифинг в парламента председателят в оставка на "БСП за България" Корнелия Нинова.

Тя заяви, че е дошло време за сериозен разговор за приоритети и изтъкна, че за БСП това са бедността, неравенството и демографската катастрофа. Нинова посочи, че освен за намаляване на ДДС върху храните, ще бъде внесен законопроект за данъчни облекчения за младите семейства, които са работили в последните пет години. По думите й това ще остави разполагаем доход от около 600 лв. годишно.

От левицата отново ще внесат законопроект за преизчисляване на всички пенсии и увеличаване на социалните помощи за енергийно бедните заради очакваното увеличение на ток, парно и топла вода.

Тя постави следните въпроси пред Борисов: кога точно Меркел е станала социалист-популист и изтъкна, че в Германия има диференцирано ДДС на храни, книги и медицински услуги, кога точно колегите му от ЕНП в Австрия са станали и те социалисти-популисти, тъй като и там има намалено ДДС.

"Ако слушаме логиката на г-н Борисов, цяла Европа се управлява от социалисти-популисти, които провеждат невъзможна политика чрез намаляване на ДДС", констатира Нинова. 

Тя даде пример с безплатните детски градини, въведени от Меркел, безплатното висше образование в Гърция, безплатно базисно здравеопазване в Австрия, както и в Норвегия, Финландия, Швеция.

Тома Биков от ГЕРБ отвърна на "червените" законопроекти. Според него да се предлага едно и също нещо през четири месеца не е сериозна политика от страна на БСП.

Биков посочи, че от ГЕРБ са отхвърляли предложения на опозицията с аргумента, че не е имало гаранция, че при намаляване на ДДС при хляба, цената му ще падне.

"Има гаранции, че едрите производители на хляб, могат да държат същите цени, но да плащат по-малък данък", каза още Биков и допълни, че ГЕРБ са склонни да разглеждат всяко предложение.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини