От х:

Днес в x:

Запушен канал наводнява къщи, общината и ВиК търсят трайно решение на проблема

    Дни след проливните дъждове в Хасково, изсипали се през уикенда, все още се наводняват къщи в квартал "Изгрев". Най-засегнати са живеещите на улица "Пионер", където бликаше обилно количество вода от отводнителна шахта на пътното платно и наводняваше околните къщи.

    Тази сутрин вода все още имаше в двора на къщата на Павел Колев и майка му Весела Павлова. 42-годишният мъж се придвижваше с гумени ботуши, защото водата в имота му стигаше до глезена. Той разказа, че в нощта на обилния дъжд в събота нивото на водата в двора му е достигнало повече от метър. Тогава загинали 20-30 домашни птици - гълъби, пъдпъдъци и декоративни кокошки, отглеждани в постройка в имота му.

    "Отиде стока за 2000 лева. Това е трагедия. Плаче ми се, отчаяна съм, а плащаме и данъци", възмущаваше се Весела Павлова. Тя обясни, че в събота вечерта като придошла водата, синът й едва не се удавил.

    По думите на Павел Колев проблемът в района е от десетилетия, тъй като при всеки проливен дъжд се получават наводнения. Обясни, че водата се отичала от дерето, намиращо се по-нагоре, където ромите изхвърлят отпадъци, в резултат на които се запушва отводнителния канал между улиците "Пионер" и "Правда" с дължина около 50 метра. Отичащата се вода не може да премине през канала и залива няколко къщи.

    Колев обясни, че вчера се срещнал със зам.-кмета на Хасково, който обещал да изпрати вома за отушване на шахтите. Действително тази сутрин екип на ВиК работеше на мястото със специализирания автомобил.

    Колев благодари за бързата реакция, но заяви, че проблемът ще се повтори при следващия по-обилен валеж. "Почти не спя вечер, защото непрекъснато се налага да отводнявам двора с лична помпа, за да не допусна водата да залее къщата ми". Той обмислял да прокара сам отводнителен канал, но се разубедил, защото има вероятност да бъде глобен.

    Наводнена беше и къщата на комшийката му Ваня Костадинова, в чиито двор днес също имаше вода. Младата жена е възмутена от четите наводнения и възнамерява да подаде сигнал за проблема до омбудсмана Мая Манолова.

    От ВиК-Хасково обясниха, че за трайно решение на проблема трябва да се засипе дерето по-нагоре, за да се предотврати проникването на боклуци в канала. От водното дружество поставяли решетка, но била открадната.

    Зам.-кметът на Хасково Велин Балкански заяви, че специалистите от отдел "Архитектура" в общината търсят трайно решение на проблема, който е от години. "Правим това, което е необходимо и възможно. Да се надяваме, че ще стигнем до добър край", каза зам.-градоначалникът и припомни, че през почивните дни в града имаше и други сериозни наводнения от проливния дъжд.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Ма
      МАДЖО
      20 -9
      13:32, 5 юни 2019
      Рибата се вмирисва откъм главата!
      а главата на ВиК е кадър на гроб, без образователен ценз...
      Ами стабилно е и резултатите са видими ;)
      • До
        До честито
        1 -3
        02:30, 6 юни 2019
        Що не си е..ш п.....А майна бе червена помияр.
    • 2
      Pa
      pak li
      19 -3
      13:45, 5 юни 2019
      Умишлено не се отстраняват трайно авариите,така се източва ВиК, с некачествени ремонти.
    • 3
      Ма
      МАНГО
      17 0
      15:29, 5 юни 2019
      Отстранете мангустите - 99% незаконно обитават територията на града. Ама тогава няма да могат да печелят избори - тамо е заровено кучето!
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        4 -13
        16:30, 5 юни 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • До
        До знамето добрев
        6 -2
        18:13, 5 юни 2019
        Сина ти мавъра да върне парите на държавата от наемите дето присвои в София,като депутат и ги даде на майка си и тогава давай оценка. Омръзма ни от лизачи,лъжци и измамници добрев!
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        1 0
        07:29, 6 юни 2019
        На такива злобни и ментално увредени индивиди, като теб--водката е превърнала мозъците в пържени яйца.... Наздраве.......! Некачественият алкохол е взел повече жертви от всички епидемии!.. Ха ха ха ха
    • 4
      69
      69
      4 -4
      16:41, 5 юни 2019
      Депутатът Делян Добрев обеща съдействие за решаването на проблема с питейната вода в Хасково. Добрев увери, че новите кладенци и водопроводи трябва да бъдат пуснати в експлоатация до 3 месеца.


      Две години водата в Хасково е забранена за пиене и готвене заради завишени количества на уран. Правителството отпусна два милиона лева за нови съоръжения, но строителството все още не е приключило. Народният представител Делян Добрев обяснява:

      "Скандалът е, че Общината две години не можа да се справи с няколко сондажа и с два водопровода. Държавата сега с общи усилия на МРРБ, ВиК, областния управител, Министерство на финансите и работна група, която създаде, ще направи необходимото в рамките на няколко месеца тези обекти да бъдат завършени, приети и пуснати в експлоатация".

      Премиерът Борисов разпореди проверка за това как са използвани тези средства.

      "Има сформирана работна група, контролират се изпълнителите на обектите според компетенциите на държавните институции".
    • 5
      Пи
      Пиявицата
      6 -2
      16:43, 5 юни 2019
      Къде го търсят проблема ВиК-то??? В някоя банкова институция ли? Проблема е м/у улиците Пионер и Правда! Ама докато зеят по короните на дърветата да берат зелени джанки, няма как да го видят!
    • 6
      Че
      честито
      9 0
      16:43, 5 юни 2019
      Един въпрос обикаля страната в последните дни: какво може да накара една фирма да продаде свои апартаменти на много по-ниска от реалната им цена? Става дума за "Артекс" - компанията, която се прочу с две постижения: че е продала по-евтини апартаменти на политици от ГЕРБ и че година по-рано ГЕРБ е внесъл промени в закон, позволил на "Артекс" да строи небостъргач в София.

      Политиците са заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, председателят на парламентарната комисия по култура и бивш ресорен министър Вежди Рашидов и заместник-министърът на спорта Ваня Колева. По-късно стана ясно, че заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, бившият шеф на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков и Гергана Мутафова от ВСС също са получили апартаменти на преференциални цени от "Артекс".

      Обобщаваме цялата история дотук.

      ВИП апартамент с ВИП асансьор

      Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил през 2018 г. с апартамент с площ 240 кв.м. Имотът заема целия последен етаж на сградата „Летера“ и разполага с частен асансьор, който води до частен гараж, разкри съвместно разследване на Свободна Европа и организацията Антикорупционен фонд.

      Сделката е на стойност 386 654 лева или 627 евро на кв. м. Такава е данъчната оценка на имота. Според представители на фирма „Артекс“ пазарните цени за апартаменти в сградата на годината за 2017 г. започват от 2600 евро на кв. м. и достигат до 3500 евро за кв. м. Т.е. зам.-председателят на ГЕРБ се е сдобил с апартамента си на цена с около 2000 евро на кв. м. по-ниска от пазарната.

      Цветанов е финанирал сделката като е прехвърлил два други свои имота на строителната фирма и е доплатил 100 000 лв.
    • 7
      Че
      честито
      6 0
      16:53, 5 юни 2019
      Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран от скандали. Това коментира пред Би Ти Ви политологът Даниел Смилов.

      Трупат се напрежения като серията от лобистки закони, целящи разпределяне на средства, които създадоха впечатление за договорености, но това според Смилов има основание.

      "От десет години насам основните политики в държавата се определят от ГЕРБ в скрита коалиция с ДПС", заяви той. Той подчерта данъчните закони, съдебните реформи.

      По думите му, тази скрита коалиция има нужда от известен камуфлаж. В предния мандат част от Реформаторския блок са изпълнявали тази роля, а в този мандат това са Патриотите.

      За скрития партньор ДПС е по-изгодно другите двама да са в по-слаба позиция, защото опциите на партията се разширяват. Лош тон на целия последващ сезон дадоха вътрешните напрежения между ГЕРБ и Обединени патриоти, посочи политологът.

      Трудната ситуация, в която правителството успя да оцелее, според него, е предмет на анализ. Слабостта на опозицията той посочи като основен фактор, тъй като БСП не се е позиционирала като алтернативен управленски модел.

      Смилов коментира и избора на изтребителите Ф-16. По думите му, това е нормалният избор на България като натовска държава. Балансът на властта е крехък, смята политологът.

      Смилов счита предложението на Ахмед Доган за програмен кабинет за натиск върху номиналната коалиция, като се предупреждава, че ако не отчитат интересите на ДПС, ще бъдат поставени пред избор за преформатиране.

      Първата половина на годината Патриотите бяха приглушени заради европредседателството, което по думите на Смилов е отслабило позициите на коалицията. Търсят нови ниши, защото виждат, че като малък партньор на ГЕРБ, доверието в тях ерозира.

      Има много уязвими групи в страната, на които не е обърнато достатъчно внимание, въпреки това средната класа върви напред, изрази мнение политологът. Голям шанс за ГЕРБ е, че има тази опозиция, която не може да натрупа позитиви за сметка на скандалите.

      БСП прави две основни грешки, подчерта Смилов - позиционира се в патриотичния сектор, като изоставя центъра и скандалът с Бенчо Бенчев, който показва, че няма разлика между управляващи и опозиция.

      FACEBOOK
      TWITTER
      LinkedIn
      13 8
      БСП, дпс, ГЕРБ, Даниел Смилов



      ОЩЕ ПО ТЕМАТА
      ВОДЕЩИ НОВИНИ
      БИЗНЕС
      ИСТОРИИ
      КОМЕНТАРИ (7) СОРТИРАЙ КОМЕНТИРАЙ
      user avatar 59179
      Дубрютрю
      на 27.12.2018 в 14:46:04 #7
      Нормално е ГЕРБ и ДПС да са в тайна коалиция.
      И двете партии са евро*ейски настроени. И двете партии се финансират от чужбина - едните от ФАЩ, а другите от Турция. И двете партии имат една обща цел - власт и пари. И двете партии са съставени от продажници, измекяри и бандити. И двете партии са незаконни.
      Всичко си е в реда на нещата, не виждам причина да не са в тайна коалиция!

      Долу НАТО! Долу U$A! Колонизаторите вън!

      user avatar 80116
      berdj-vartanyan
      на 27.12.2018 в 12:42:19 #6
      Политолозите,би трябвало първо да анализират историите на коментираните партии,начина и причините на създаването им,след което да дават оценки.
      Коментара на Смилов,ако бе на студенски изпит би получил около 2+.Но защо?
      С изключения на2-3 негови колеги,всички анализи и заключения произтичат от политическите пристастия на тяхната принадлежност.Това са го учили по време на студенските.години,но финикийския знак царува!
      Този ако приемем анализа на Смилов,като.достоверен,спокойно може да бъде присъединен ,към групата на подвеждащите.Толкова може!
      А,тези,които го четат да си праят със собствените глави заключенията!

      user avatar 83433
      KurZAgreb
      на 27.12.2018 в 11:13:25 #5
      КОАЛИЦИЯТА "БОСТАН" Е СЪЗДАДЕНА ОЩЕ СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК"... ПО ЗАПОВЕД НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА' СЪБОРИХА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ. ПО ЗАПОВЕД НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА' ГЛАСУВАХА И ЗА КАКА ЦУРА ШЛОСЕРКАТА ОТ с.ДРАГАНА С ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА, ДЕТО РиВА ПО ТиЛИВИЗОРА И КАТ СА НИФИРКА ПЕЕ „ЦЪФНАЛ ГЕРБЕР“.....

      user avatar 83013
      anna-angelova-IdRYyVIB
      на 27.12.2018 в 11:11:02 #4
      Евро хоризонта е НАТО-ВЪН.Ф-16 в кофата и ако някой не е доволен да ходи в Маями

      user avatar 70933
      waasa73
      на 27.12.2018 в 11:06:10 #3
      вече 29 г .паразита дпс си живурка добре са подкрепата на Посолството и националните предатели демонокрадци Герп, Бсп, сдс,дсб, ндв и Еврогейските Началници

      user avatar 83013
      anna-angelova-IdRYyVIB
      на 27.12.2018 в 10:48:51 #2
      Не ме допускат до коментар к(о)р за Герб -е така ще стане ли.

      user avatar 79628
      wanna-play
      на 27.12.2018 в 10:28:43 #1
      Много точна оценка, която ще му създаде неприятностти, но браво за смелостта му, като се имат предвид методите за наказания, използвани от ДПС/ГЕРБ. Лошото е че такива смели хора са единици в БГ.

      ОЩЕ ОТ БОРСИ И ФИНАНСИ
      ХРОНИКИ
      Начало / У нас / Политика / ГЕРБ в скрита коалиция с ДПС определят политиките на държавата от 10 години

      ИЗБРАНО
      Chosen Article
      Пореден дъждовен ден
      Времето
      MONEY
    • 8
      До
      До Кутева
      1 0
      02:25, 6 юни 2019
      Вместо да са чудиш по цял ден каква сензация да измислиш вземи снимай пътя по който всеки ден отиваш и си връщаш от работа.Демек от вас да центъра на Болярово.Или той не е от значение за теб.По важно е ко става из махлите в Хадково.Как не ти тръпна толкова години за тая разорана нива по която вървиш а все се чудиш какви простотии да отбележиш в Хасково.Кутева Кутова мисли с горната не както досега само с долната.
    • 9
      Ур
      Ураноид
      1 0
      10:10, 6 юни 2019
      Предлагам: понеже водата ни е уранова на мястото на разрушения ТЕЦ да подтроим малък АЕЦ - вода бол!
    Последни новини