От х:

Днес в x:

Асрет, Денис и Марияна от "Славейков" с награди от изложба


Трима ученици със специални образователни потребности от Средно училище "Петко Рачов Славейков" - Кърджали участваха в Националната изложба на ученическо творчество "Заедно", която се проведе през месец април в град Лясковец. Децата са от начален етап на обучение и се включиха с желание и ентусиазъм в творческата работа и подготовката си за изложбата. Кърджалийското училище участва в инициативата за трета поредна година с произведения на своите ученици.
Грамоти за участие и награди от националния форум получиха Денис Демирев Демерджиев от 3"в" клас, Асрет Гюлкибарова Елинова от 4"ж" клас и Марияна Данаилова Георгиева от 4"ж". Това са ученици, на които се оказва допълнителна подкрепа за личностно развитие с ресурсен учител Ренета Димитрова. За целите на изложбата децата представиха по една собственоръчно изработена рисунка, като темата бе "Учим, играем и живеем заедно".
Националната изложба за ученическо творчество "Заедно" е организирана от Начално училище "Цани Гинчев" в гр. Лясковец. Партньори на училището са Община Лясковец, Център за приобщаващо образование и ДИПКУ - Стара Загора. 
Целите на изложбата са да популяризира ролята на съвременното училище за подкрепа на процеса на осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности, да популяризира приобщаването им като процес.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини