От х:

Днес в x:

След 4-часов мач: Гришо надигра Чилич в Париж

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис след победа с 6:7(3), 6:4, 4:6, 7:6(2), 6:3 над хърватина Марин Чилич.

Двубоят във френската столица се превърна в гладиаторска битка, която продължи 4 часа и 28 минути, а българинът изигра може би най-силния си мач за годината. Димитров на два пъти изоставаше със сет спрямо 11-ия в освновната схема, но не преклони глава и успя да докара мача до пети сет, където бе безапелационен.

В следващия кръг Димитров ще играе с швейцареца Стан Вавринка, който по-рано днес победи с 6:1, 6:4, 6:0 чилиеца Кристиан Гарин.

Двубоят между Димитров и Чилич започна равностойно, а българинът получи отлична възможност за пробив в седмия гейм, когато поведе с 40:0. 

Чилич обаче отрази и трите шанса, открили се пред съперника му, а веднага след това на свой ред взе подаването на българина на нула, за да поведе с 5:3 и да получи възможност да затвори сета на свой сервис. Тогава обаче Димитров реализира първия си пробив в мача и след още няколко разменени подавания двамата стигнаха до тайбрек. В него резултатът бе равен до 3:3, но след това Чилич взе четири последователни точки и спечели откриващата част.

Във втория сет двамата тенисисти продължиха да печелят сервис геймовете си до 5:4 за българина. Тогава той поведе с 40:15 на сервиса на съперника си и макар Чилич да неутрализира първите два сетбола, при третия Димитров изравни резултата в сетовете за 1:1.

Третият сет се превърна в копие на втория, само че ролите на двамата играчи се размениха. Чилич направи пробив за 4:3, а малко по-късно поведе с 2:1 сета след 6:4.

Колкото повече продължаваше мача, толкова повече се вдигаше нивото на игра и на двамата състезатели около мрежата. Това си пролича съвсем ясно в четвъртия гейм, в който зрителите на корта видяха серия от изумителни отигравания и от двамата състезатели.
Димитров и Чилич не даваха възможности на съперника си и съвсем логично се стигна до тайбрек. В него Димитров бе на крилете на емоцията и със серия от страхотни удари и бомбени сервиси го спечели със 7:2 точки.

Изравняването на резултата в сетовете даде още по-голям импулс на родения в Хасково тенисист и той успя да направи пробив още в първия гейм. В седмия българинът направи нов такъв, поведе с 5:2 гейма. 

Чилич върна пробива, но в следващия гейм отново допусна такъв и така Димитров спечели последния сет с 6:3, за да се класира за четвърти път в кариерата си за третия кръг на "Ролан Гарос" след 2013, 2017 и 2018 година.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини