От х:

Днес в x:

Мобилно приложение за ученици №1 в онлайн конкурс за бизнес идеи

    Четирима младежи от Хасковско получиха награди за бизнес идеи. Отличията им бяха връчени днес в залата на Областния информационен център в Хасково.

    Учениците от 7 до 10 класа са участвали в онлайн конкурс "Имам бизнес идея". За целта младежите са изпратили видео клипове до 2 минути, в които са представили своите идеи за бизнес план.

    На първо място в конкурса е класиран десетокласникът Христо Хубенов от СУ "Неофит Рилски" в Харманли. Неговата бизнес идея е свързана с изработване на мобилно приложение с регистър на всички училища, което би улеснило кандидатстващите след 7 клас ученици. Според идеята мобилното приложение трябва да има опция за виртуална разходка из училищата. Така учениците от малките населени места ще имат възможност онлайн да разгледат училищата в по-големи населени места, без да е необходимо да ходят до съответния град, обясни Христо. Той поясни, че срещнал одобрение на идеята и вече водил преговори за реализацията й.

    На второ място е Петя Кънева - 8 клас във ФСГ "Атанас Буров в Хасково, трета е връстничката й Теодора Тодева от същото школо, а на четвърто място е Дияна Янева - 7 клас в ОУ "Христо Смирненски" в Хасково.

    Наградите на младежите връчиха управителят на Областния информационен център Маджид Мандаджъ и експертът Йонна Кокотанекова. От ръководството на ОИЦ поздравиха младите и иновативни хора. "За нас по-възрастните остава да създадем по-нормални условия и възможности за финансиране идеите на младите, които да останат в България, където да реализират идеите си", казаха от общинската структура.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини