От х:

Днес в x:

Божидар Стоянов: Пробутват ни план за финансово източване,като план "Мюмюн Али"!

ПРЕДЛАГАТ НИ ПЛАН ЗА ФИНАНСОВО ОЗДРАВЯВАНЕ, КАТО ПЛАН „МАРШАЛ“, НО ВСЪЩНОСТ НИ ПРОБУТВАТ ПЛАН ЗА ФИНАНСОВО ИЗТОЧВАНЕ, КАТО ПЛАН „МЮМЮН АЛИ“

Категорично против съм предложения План за финансово оздравяване на община Кърджали. От така направените разчети от страна на ръководството на общинската администрация, става ясно, че единствено ние – гражданите на Кърджали ще бъдем потърпевши от мерките, които се предвижда да бъдат предприети.

Община Кърджали е единственият областен център в Република България, който се управлява еднолично в продължение на 16 години от ДПС. Причините за катастрофалното финансово състояние са именно следствие на некомпетентност и липса на каквато и да е дългосрочна визия за развитие от страна на представителите на местното управляващо мнозинство. 

Кое доведе необходимостта от прилагането на този пореден Оздравителен план?

На първо място, пълния провал на ръководството на общинската администрация за ефективно управление на бюджетните средства за нуждите на населението. Няма как да се харчи повече от това, което се получава като приход, но това, за съжаление, така и не се разбра от ръководителите в община Кърджали, а напротив, стана модел на управление.

Приходите от местните данъци и такси през годините се увеличават драстично в абсолютна стойност, а в същото време не е решен нито един наболял проблем. Градът продължава да тъне в мрак, бездомните кучета се увеличават, огромната част от тротоарите и улиците са в трагично състояние, услугата сметосъбиране, също е много далеч от желаното качество…

В същото време сесиите на общинския съвет се превърнаха по-скоро в една агенция за разпродажба на общинско имущество, в опит да се запушат все по-увеличаващите се дупки в общинската хазна. С гласовете на мнозинството от колегите на ДПС бяха разпродадени десетки общински жилища, апетитни парцели и терени. Посегна се дори и на парк Простор! Безразборното презастрояване на всеки свободен сантиметър се оказва водещия приоритет на местните общински ръководители.

Тази политика е пагубна не само за града ни, а и за общината, като цяло.

Сред мерките, предвидени от инж. Азис и неговите подчинени, са намаляване средствата за култура, изкуство, спорт и младежка политика. Средства, които и в момента са крайно недостатъчни. Няма нито един общински обект, който да е в прилично състояние. Спортната зала, Спортната площадка, Младежкият дом, Дома на културата, стадион Горубсо представляват руини, които са по-скоро опасни за живота и здравето на техните обитатели, отколкото центрове за изграждане и разпространение на култура, спорт и изкуство, каквото е тяхното предназначение.

Вместо да се продължава с безпредметните и нецелесъобразни европейски проекти, вниманието на администрацията най-накрая трябва да се насочи към дейности, които решават реални проблеми. Друг е въпросът защо това не се правеше през всички тези години?  

Излизането от тази дългова спирала може да бъде променено не с фиктивни опити за финансово оздравяване, на които отново ставаме свидетели, а с категорична промяна на модела на управление на община Кърджали. Модел, който да бъде насочен към жителите, а не личното облагодетелстване на представителите на местната власт!

Божидар Стоянов,общински съветник

             

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини