От х:

Днес в x:

Васко Димов с награда от министъра на културата „Печат на Цар Симеон Велики“

    Хореографът и ръководител на Танцов ансамбъл “Южняци” Васко Димов е сред почетените тази година дейци на културата от министър Боил Банов.

    Ръководителят на няколко поколения танцьори от Хасково е носител на една от престижните награди на Министерството на културата, които ежегодно се присъждат по повод 24 май.

    Васко Димов е отличен с Грамота и почетен знак „Печат на Цар Симеон Велики“ – сребърен.

    Носител на същото отличие от Хасковска област е и Красимира Ятакчиева – началник отдел „Култура” в Община – Тополовград.

    За принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство с Грамота е наградено и читалище „Св. Св. „Кирил и Методий 1894“ в Тополовград.

    С различни по степен награди и грамоти на церемонията са отличени режисьори, преподаватели, оператори, артисти, преводачи, художници, сценаристи, музиканти, балерини и читалища от цялата страна.

    Престижните отличия на Министерството на културата в Квадрат 500 - Национална галерия в категорията „Златен век – огърлие” и грамота са за: композиторът Стефан Димитров, актьорът Досьо Досев, балетистът Бисер Деянов, художникът, карикатурист и режисьор Анри Кулев и изкуствоведът и директор на Софийска градска художествена галерия Аделина Филева.

    Министър Банов награди за меценат на годината Меценат на годината Петър Кауков.

    Haskovo.net
     

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Дя
      Дядо Щукар -зоодоброволец
      7 -11
      11:14, 29 май 2019
      На фона на мизерията нищетата и хаоса в държавата... Виж коментара
      • До
        До Щуреца
        9 0
        11:39, 29 май 2019
        По принцип може и да си прав,но Васко Димов наистина заслужава наградата.Иначе,да,държавата е кофти,но хора като Васко заслужават уважение!
    • 2
      Ян
      Янко Митев
      10 0
      11:43, 29 май 2019
      Браво Васко!
    • 3
      Дя
      Дядо йоцо
      1 -1
      18:18, 29 май 2019
      браво янко

    Още новини

    Последни новини