От х:

Днес в x:

Слънчеви работилнички за деня на детето в Димитровград

Изображение 1 от 3

    Поредица от тематични събития и инициативи ще предшестват празника на детето - Първи юни. 

    Изложба "Детска усмивка" на фотографска школа "ПИК", школа по керамика и грънчарство, школа по изобразително изкуство "Палитра" и Моделен клуб към ОП "Детски и младежки център" ще бъде открита на 29 май от 18ч. в изложбена зала "Асен Крайшников".

    На 31 май от 10ч. в заседателната зала в общината ще се състои Кръгла маса с проф.Надя Полнарева по проблемите на децата с аутизъм. Това е втората такава среща от поредицата, посветена на ранните разтройства в развитието на детето. Темата е "Селективна привързаност. Разтройства на привързаността и трудни поведения. Работа по случаи.". Срещата е със специалисти от детски и учебни заведения.

    Същият ден от 17.30ч. в Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде открита изложба с детски илюстрации и ръчно изработени кукли на Мария Мандра.

    Програмата за 1 юни - Международният ден на детето, подготвена от община Димитровград ще бъде под мотото "Ало, Ало Слънчице" и ще започне от 10:00 на пешеходната алея на булевард "България".

    Различни работилнички ще забавляват децата в майсторенето на собствени продукти. В работилничките "Направи си слънчице" и "Усмивка" малчуганите ще могат да направят сами весела играчка и картичка, в "Работилничка за летни аксесоари" децата ще могат да изработват лятна чантичка или бижу. "Магията на дъгата" ще забавлява децата с интересни игри за малки и големи. Станалите вече традиционни и очаквани от децата са ателиетата за оцветяване на цветни картинки, рисунки върху лице, програма с любими песни и танци и атракционни.

    Отново партньорите от Виенски салон в специално подготвена "Сладкарничка" ще раздават сладолед за всички деца на празника, който децата ще могат да превърнат в красива мелба в ателието "Кулинарна работилничка" с помощта на какичките и батковците от Професионалната гимназия.

    От 11ч. в Зала №1 на Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще заработи и "Ателие за ръчни кукли".
     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини