От х:

Днес в x:

Стартира записването за палатковия лагер на събора „Рожен“ 2019

Изображение 1 от 2

    Започна приема на заявки за терени в палатковия лагер на Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“, който ще се проведе от 19-ти до 21-ви юли тази година.

    Лагерът ще е за 1200 палатки, разделен на сектори, включително и зона за каравани и кемпери. В него ще има осветление, охрана, мобилни санитарни възли, а за автомобилите ще са обособени специални паркинги. В района ще е забранено паленето на открити огньове, с изключение на барбекюта.

    Запазването на място в лагера става след подаване на заявка на електронен адрес: camp@rozhen.bg до 10 юли 2019, г., включително.

    За по-добрата организация и удобство настаняването в паланковия лагер ще започне от сутринта на 18-ти юли.

    Допълнителна информация и начините на плащане могат да се намерят в секция „Новини“ на сайта на събитието http://www.rozhen.bg/bg/, както и на телефон 0884350225.

    Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019 ще съчетае етнокултурния аспект на събитието с животновъдството, което е изконен родопски поминък и е в основата на народната култура, фолклора и занаятите. В трите дни ще се проведе национален фолклорен конкурс, изложения на занаяти, местни и млечни фермерски продукти, на селскостопанска техника и оборудване и на различни видове овце, кози, кучета, говеда и биволи. Мобилната музейна експозиция „Духът на Родопите“ ще покаже родопските традиции, обичаи и ритуали, а акцентът ще е магическата каба гайда и за първи път ще се проведе конкурс за автентични народни носии. На роженските поляни ще има конни атракции, изпълнения на нестинари, кулинарни зони, чевермета, детска творителница народни веселби, надигравания и грандиозни вечерни концерти.

    Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ се организира от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Смолян и Община Чепеларе.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини