От х:

Днес в x:

25 творби са отличени в областния конкурс „С очите си видях бедата“, подредени са в изложба в ОДК-Кърджали

Класираните автори получиха наградите си на специална церемония

              Началникът на РУО Гроздан Колев, директорката на ОДК Златка Пеньова и главен инспектор Валентин Карев връчиха днес наградите на 25 автори на отличени рисунки в областния конкурс в Кърджали „С очите си видях бедата“. От допуснатите 308 творби журито отличи най-добрите, класирани в три категории, всяка от които в по три възрастови групи.

               В първа категория са включени деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование.  В тази категория във възрастовата групаот 7 до 10 години първото място е за Ясмин Райчева  от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, в с. Енчец.  Вторите места са три:на ДефнеМоарем  от СУ „В.Димитров – Майстора“ в Кърджали, на Габриела Иванова от СУ „В.Левски“ в Крумовград и наЙозге Мехмед от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в с. Енчец. Трима ученици са класирани на трето място в групата: Суде Емин от ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Скалище,  Рюзгяр Якуб от СУ „В.Димитров – Майстора“ в Кърджали и Иван Цепенишев от ЦДГ „Баба Тонка“ в Кърджали.Във възрастовата група от 11 до 13 години първото място е присъдено на  ЖулидеМуталибова от СУ „П.Р.Славейков“ в Кърджали. На второ място в тази група са трима ученици: Кремена Шикова отСУ „П.Хилендарски“ в с. Припек, Уур Исмаил от ОУ „Христо Смирненски“ в с. Рогозче и Йозлем Халил от СУ „П.Р.Славейков“ в Кърджали. На трето място във възрастовата група също са класирани трима ученици: Айла Хасан от СУ „Н.Й.Вапцаров“ в с. Бенковски, Елиз Халим отСУ „П.Р.Славейков“ в Кърджали и ЕдаХасан от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, в с. Стремци. Във възрастовата група от 14 до 18 години на първо място е Нанси Хитова от СУ „П.Хилендарски“ в с. Припек, на второ място е Карделен Исмаил от ОУ „Д-р П.Берон“ в Момчилград, трета награда не е присъдена.

            Във втора категория са включени деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство. В нея във възрастова група от 7 до 10 години първо място е за ЕмилиянаГазенова  от ОДК в Ардино, на второ и трето място няма класирани автори. В групата от 11 до 13 години първа е Елица Карамитева  от ОДК  в Ардино, на второ място са класирани две авторки - Сузана Методиева от СУ „В.Димитров – Майстора“ в Кърджали и Виктория Кардашлъковаот ОДК в Кърджали, на трето място е ПънарБилязерова от ОДК в Ардино. В групата от 14 до 18 години на първо място е Севги  Карахасан от ОДК в Ардино, на второ място - Сание Али от ОДК в Ардино, трета награда не е присъдена.

            В третата категория от  училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение във възрастовата група от 14 до 18 години на първо място е класиран Данаил Демирев, на второ място е Васил Вълчев – и двамата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Кърджали.

            Наградените творци получиха специални чанти за принадлежности за рисуване. Отличените творби са подредени в изложба в ОДК-Кърджали и ще могат да бъдат разгледани от посетители през следващите две седмици, а по-късно ще бъдат изпратени за участие в националния конкурс „С очите си видях бедата“.

На снимката: Моменти от награждаването.

            Това съобщиха от   Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини