От х:

Днес в x:

Полицията с указания към родители и абитуриенти. Кенана блокиран по баловете

Както всяка година, така и тази полицейските служители ще осигуряват безопасността и охраната на абитуриентите в празничната им нощ. Ще бъдат проверени увеселителните заведения, маршрутите на придвижване и движението в районите на училищата. Полицаите ще следят за недопускане на пътни инциденти и недопускането на въоръжени, хора в нетрезво състояние или употребили наркотични вещества.

Униформените служители са предприели извънредни мерки, свързани с организацията на движението в района на парк „Кенана” в Хасково. Навлизането на МПС ще бъде разрешено само за автомобилите превозващи абитуриенти. За целта ще има полицейски автопатрул, който ще пропуска само автомобилите с абитуриенти. Придружаващите ги коли няма се допускат и следва да бъдат паркирани на подходящи места без да затрудняват движението. След като придвижат младежите до увеселителните заведения, автомобилите следва да напуснат районите на заведенията в посока улица „Стара планина”.

Пътните полицаи няма да допуснат паркиране на МПС на улица „Стара планина” и пред входа на парк „Кенана”.

Поради очакваното голямо струпване на хора, ще бъде осигурен транспортен коридор в случай на необходимост от придвижване на коли на Спешна помощ и Пожарна безопасност, по който ще бъде забранено преминаването на МПС и пешеходци.

Въпреки мерките, всяка година се случват по-леки или по-сериозни инциденти, свързани с младежката самонадеяност, неумението за справяне с конфликтни ситуации или загуба на самоконтрол, вследствие на изпития алкохол.

Затова пътните полицаи призовават младите хора да се съобразят с няколко правила за безопасност:

Внимателно преценете възможностите си, когато употребявате алкохол. Трудно е да  контролирате личното си поведение, когато сте пили и можете да направите неща, за които после ще съжалявате или ще оставят неприятно последно впечатление у приятелите, с които се разделяте. Освен това, при прекомерната употреба на алкохол, рискувате да станете некрасива или смешна гледка в очите на околните. Опасни инциденти стават и когато абитуриентите тръгват да се придвижват с автомобили на приятели. Неприятно би било да свързвате абитуриентската си вечер с травма или по-тежко увреждане. При никакви обстоятелства не се съгласявайте да ви вози човек, за когото предполагате, че е употребил алкохол или е неправоспособен. Вие също не шофирайте в нощта на бала. Дори и да не сте употребили алкохол, празничната еуфория ще отслаби контрола Ви и може да ви провокира към движение с висока скорост и рискови маневри.  По-добре ползвайте такси. Не се качвайте в автомобил  с повече хора от определения брой места. Напомняме, че возенето на предния капак и надвесването през прозорци и люкове на автомобила е извънредно опасно и ще бъде строго санкционирано от пътните полицаи.

Отговорността на родителите и близките също е голяма. Съветите  ни към тях е да не предоставят личния си автомобил на своите пораснали деца - абитуриенти. Дори да са правоспособни, те са в особено емоционално състояние и могат да допуснат грешки. Предвидете, че те могат да вземат автомобила и без ваше знание и съгласие. Затова при тръгване на абитуриента от дома, проверете дали ключовете на автомобила - основни и резервни, са налице. Най-разумно би било да осигурите трезвен водач, който да осъществява придвижването на младежите в празничната нощ. Настоявайте вашите абитуриенти да не изключват мобилните си телефони и поддържайте периодично връзка с тях. При необходимост да предотвратите рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред, не се колебайте да звъните на полицията – на тел.112. 

На всички абитуриенти от випуск 2019г . полицейските служители желаят незабравима празнична нощ и успешен старт в живота.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Мн
    много удобно
    11 -5
    14:07, 22 май 2019
    а живущите
    • 00
      001
      12 -15
      14:45, 22 май 2019
      Живущите имате алтернативни маршрути!!!!!Толкова пет дни ще преживеете неудобството!!!!!!Ще игорите пет десет кила нафта повече голяма работа!!!!!!
    • Жи
      Живущ
      14 -1
      15:22, 22 май 2019
      Разбира се че ще се съобразим с празненствата като всяка година, но в тази статия журналистите трябваше да публикуват повече подробности за организацията и ограничението за движение от колко часа, до колко часа и кои дни.
      Както винаги се опитвате да напишете нещо полезно и накрая .........
  • 2
    Бо
    Боса
    13 -3
    17:11, 22 май 2019
    Ама много грозно тва на снимката беееее.
  • 3
    68
    6809-9-
    1 -2
    23:51, 22 май 2019
    Не случайно ви управляват Прости Мутри и Бейове
    .....
    Като гледам снимките , Гяурите сте по-прости и от тях
Последни новини