От х:

Днес в x:

Крепост става сцена на българския фолклор и традиции за 20-ти път

На 01-02 юни 2019г. в село Крепост ще се проведе XX Национален фолклорен събор "Читалището - храм на българския дух". Програмата ще започне от 10.00ч. с официално откриване в двора на ОУ "Хр.Ботев", където ще бъдат и изпълненията на самодейните колективи, участници в конкурсната надпревара.
 
През целият ден жителите и гостите на селото ще могат да се насладят на фолклорните изпълнения, а от 18.30ч. е планирана официална церемония по отбелязване патронния празник на училището, която включва приветствие на директора и програма от учениците. За тържествената атмосфера ще допринесе участието и на Забавно духов оркестър - Димитровград. С полагане на венци и цветя пред паметните плочи ще бъдат почетени загиналите за националното освобождение от с.Крепост.
 
На 2 юни конкурсната програма на самодейните състави продължава от 11.00ч. до 20.00ч. когато ще се състои и награждаването на отличените колективи участвали в XX Юбилеен НФС "Читалището - храм на българския дух".
 
През цялата следваща седмица са планирани мероприятия посветени на патронния празник на ОУ "Хр.Ботев", кулминацията на които ще бъде на 12.06.2019г. от 10.30ч. в салона на НЧ"Селска пробуда 1927" с концерт на Групата от гр.Нови Сад, Сърбия и ученици от училището в с.Крепост.
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини