От х:

Днес в x:

Хасковлии: Оградата на бившата казарма дебне още жертви

    За опасна ограда на бившата казарма в Хасково сигнализираха читатели на Haskovo.net. Става дума за терена, част от чиято ограда падна на улица "Ком" през април тази година под напора на силния вятър и причини смъртта на хасковлия, останал затиснат под тухления зид.

    Настоящият сигнал на граждани касае оградата по улица "Елешница", която е перпендикулярна на улиците "Ком" и "Дунав". Въпросната неасфалтирана уличка няма тротоари и се използва от автомобили и от пешеходци. По опасния участък има поставена обезопасителна лента. "Лентата обаче няма да предотврати инцидент при следващия силен вятър, защото бетонните панели с височина над 2 метра са наклонени опасно към улицата и могат да затиснат човек", коментира хасковлийка.

    "Наклонената ограда трябва да се укрепи или бетонните панели да се премахнат, защото може някой да пострада", коментира хасковлията Димо Нейков, преминаващ пеш по уличката. Според него около военния имот има и друг компрометиран участък от оградата, намираща се откъм бул. "Васил Левски".

    Потърсихме коментар по случая от община Хасково, откъдето заявиха, че въпросният имот е собственост на Министерството на отбраната. От администрацията допълниха, че са уведомили писмено и устно ведомството за компрометирания участък от ограда, около който преди дни е поставена обезопасителна лента.

    Изпратихме писмено запитване за проблема до Министерството на отбраната, откъдето очакваме отговор дали и какви мерки ще бъдат предприети за обезопасяване на оградата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Nu
      Nuray
      15 -2
      12:55, 22 май 2019
      Тия казарми кога ще ги разрушат? Ако тях и тютюневите складове ги съборят ще има много мегдан за строителство...тия "паметници на културата"...
    • 2
      As
      asdasdasds
      11 -2
      13:39, 22 май 2019
      да я залепят с тиксо ако не стане нека сложат още
    • 3
      Бу
      буден гражданин
      10 -1
      14:43, 22 май 2019
      а общината си оставиха ръцете на Булаир,дето е от тяхна компетенция и тяхна собственост
      всичкото им е такова,нескопосоно
      аман от пишман общинари и чиновници
      докараха багер за пред телевизията,да измият очите и да демонстрират активност и дотам
      дано върху някой от тях падне някоя стена
    • 4
      Гр
      ГРАЖДАНИ
      10 0
      16:18, 22 май 2019
      Отношение за оградата има министерството на отбраната - вярно е ,но началника на воените имоти в хасково - русев кабинета му гледа точно срещу тази ограда такали не го яде съвеста ,че може да се случи нещастие.а трафопоста скъпи общинари на кого е,не се ли срамувате от вашето бездействие
    • 5
      78
      7878788888..............
      6 -1
      17:32, 22 май 2019
      Хасково.нет, на ул. "Драгоман", зад стария хлебозавод, има един парцел, който не може да се оприличи на нищо. Моля ви, да отидете да го снимате и да го покажете на Община-Хасково, защото тя сигурно не знае, че съществува. Там е истинска клоака и свърталище на всичко възможно. Въпрос на време е да се случи случка там.
    • 6
      Го
      Гост
      3 0
      23:45, 22 май 2019
      Сва га падне зь та сплеска.
    Последни новини