От х:

Днес в x:

20 двойки са одобрени за финансиране на ин витро процедури от общината

20 двойки са одобрени за финансиране на ин витро процедури от бюджета на Община Хасково. Комисията е допуснала за финансиране всички, които са подали документи, защото отговарят на критериите, заложени в Правилника за финансово подпомагане на процедури ин витро и ин виво. Един от основните критерии е да са жители на община Хасково.

Паричните суми се отпускат на лечебни заведения за асистирана репродукция , посочени от заявителите, които имат подписан договор с Националния фонд Ин витро.

В Бюджета на Общината тази година са заложени 100 000 лева за финансиране на процедурите.

Правилникът предвижда всяка двойка да получи по 3 хил. лева.

По предложение на Комисията, оценяваща кандидатите, е внесена докладна в Общинския съвет, който на предстоящото си заседание на 31 май ще реши дали да разпредели пропорционално сумата и всеки един от кандидатите да получи по 5 хиляди лева.

10 бебета са родени след процедура ин витро, подпомогната от община Хасково със средства от бюджета за 2017 годин, припомнят от местната администрация.

През 2018 г. са подпомогнати 22 двойки с репродуктивни проблеми отново общо със 75 000 лева.

В общината до сега е постъпила информация за 10 бременни жени, които са получили финансиране през предходни години. На много от двойките им предстоят процедури след назначено лечение или манипулации.

От 2014 г. насам община Хасково е подпомогнала общо 97 двойки с репродуктивни проблеми.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аз
    Аз
    5 0
    16:41, 21 май 2019
    На всеки да даде Господ, да гушне детенце в ръцете си! По-голямо щастие от това - няма!!
Последни новини