От х:

Днес в x:

22 °C

Нова социална грижа по проект стартира в Димитровград

Одобрено за финансиране е проектно предложение „Звено за патронажна грижа - Димитровград” по  процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.040 “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 2“ по ОП „Развитие на човешките ресурси”, съобщават от община Димитровгад. Общата стойност на проекта е 321 357,16 лева.

 

Лекар, медицински сестри, социални работници, психолог, рехабилитатор и санитари ще предоставят почасови интегрирани здравно-социални услуги в домовете  на 118 лица с увреждания и възрастни хора над 65 години, с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

 

Лицата от целевите групи ще получават грижи като помощ при даване на лекарства, поставяне на мускулни и венозни инжекции, предписани от лекар; превръзки,  рехабилитация (раздвижване) в домашни условия, съдействие при представяне пред ТЕЛК, помощ при личния тоалет,  почистване на дома, закупуване на лекарства и хранителни продукти със средства на лицето и други.

 

Изпълнението на дейностите по проекта ще стартират от 01.09.2019г., като през първите три месец ще се извършат ремонтни дейности на офиса на звеното, ще се стартира процедура по закупуване на автомобил, ще се извърши подбор и обучение на персонала на звеното. През третия месец ще започне приемането на документи на кандидатите да ползват почасовите здравно-социални услуги. Предоставянето на услугите ще стартира от началото на четвъртия месец и ще продължи в рамките на 12 месеца.


Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NETКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 16.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини