От х:

Днес в x:

Арест за каналджии и нелегални след гонка по магистралата

Двама каналджии на нелегални чужденци и превозваните то тях 18 бежанци са арестувани на АМ „Марица“ след гонка с полицията.

Трафикантите са на 38 и на 39 години от хасковското село Нова надежда и са познайници на униформените, съобщиха от областната дирекция на полицията.

В събота сутринта колите им се движили по магистралата в посока от Свиленград към Пловдив. В Аудито на по-младия от шофьорите, спряно за проверка от униформените, са открити 7 чужденци без документи за самоличност. Патрулиращите подали сигнал със стоп палка и на лек автомобил „Опел“, който обаче драснал покрай тях и продължил по магистралата. След кратко преследване в крайна сметка шофьорът му спрял. В колата са открити 11 чужденци, също без документи.

Мъжете без самоличност са отведени в харманлийското управление, където подали данни, че са от Афганистан и са на възраст между 16 и 25 години.

Шофьорите на автомобилите са задържани, а мигрантите- отведени в Центъра за настаняване в Харманли, където ще изчакат края на досъдебното производство, стартирало по случая.

Въпреки че имаше леко затишие през последните месеци на нелегално преминаване през българската граница, със затопляне на времето обичайно случаите се увеличават.

По данни на Агенцията за бежанците само през април 108 лица от 8 държави и лица без гражданство са потърсили закрила от българските власти.

18 души са получили бежански статут. Отказ от предоставяне на международна закрила е даден за 134 лица.


Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ша
    Шайка
    13 -3
    13:06, 20 май 2019
    Мигрантите влизат като у дома си, а **** ******* се чуди, защо не ни приемат в Шенгенското пространство.
Последни новини