От х:

Днес в x:

Езикът на изкуството събра талантливи млади хора от три страни в Кърджали

    Езикът на изкуството събра талантливи млади хора от три страни в Кърджали. Таланти от Кърджали , Одрин и Комотини се включиха в четвъртото издание на проекта „Заедно на един мост”. Той се осъществява по инициатива на Ротари клуб „Мимар Синан”-Одрин, Ротари клуб Кърджали с подкрепата на Община Одрин и училището по изящни изкуства „Хасан Риза”, Община Кърджали и Общински детски комплекс и музикалното училище в Комотини.

      Талантите бяха посрещнати и приветствани в община Кърджали от зам.-кметът Веселина Тихомирова. Направиха си снимки за спомен от терасата на Белия кораб. Разгледаха забележителностите на града и общината. Бяха на Вечерта на музеите.

    Кулминацията обаче бе изложбата и концертът, които се състояха в обновения концертен салон на Общински детски комплекс.

    Изложбата представя творби на ученици от „Хасан Риза” и ОДК. Експонирани са рисунки и фотографии. По традиция тя се представи за първи път в Одрин на 23 април, когато съседите ни честват Деня на детето.

      Завладяващ бе концертът на младите таланти. Откриха певците от „До Ре Ми”. Представи се школата за модерни танци. Пяха солисти от ОДК. Свириха деца от Одрин и Комотини.

       Всички участници получиха сертификата на официална церемония, на която присъства зам.-кметът Веселина Тихомирова, ротарианци от Кърджали и Одрин, родители.

         Директорът на ОДК Златка Пеньова отбеляза, че младите таланти обединени от проекта „Заедно на един мост” се събират за четвърта поредна година. Това е мостът на нашето приятелство. То се съдържа в многото листа на презентацията във фотоси на нашите възпитаници, посочи Пеньова. Тя припомни, че това не е единствения проект на ОДК осъществяван с Ротари клуб Кърджали. Миналата година ротарианците са подпомогнали заедно с община Кърджали ремонтът на концертната зала. Пеньова благодари на ротарианците, на общините Одрин и Кърджали за помощта. Когато даваме подкрепа на младите , то ние им даваме криле и те политат, заключи директорът на ОДК.

       Зам.-кметът Веселина Тихомирова посочи, че това е един от най-успешните тристранни проекти, превърнал се в традиция. Развивайки изкуството младите хора от България, Турция и Гърция укрепват приятелството, опознават своите градове. Всичко това нямаше да го има, ако ви нямаше вас скъпи млади хора, подчерта зам.-кметът. Тя благодари на Ротари клуб Кърджали и Ротари клуб „Мимар Синан”за инициативата.

      Президентът на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев увери присъстващите, че ротарианците ще продължат да подкрепят проекта „Заедно на един мост”.

    Президентът на Ротари клуб „Мимар Синан”Селим Зия Йосой подчерта, че постигнатото приятелство ще продължи през годините. Младите хора ще градят бъдещето на трите града.

      Директорът на „Хасан Риза” Селяхтин Яйла благодари за топлия прием.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини