От х:

Днес в x:

"Китна Тракия" събра стотици почитатели на народното творчество в "Кенана"

    Националният събор "Китна Тракия пее и танцува" събра стотици почитатели на народното творчество в "Кенана". В 54-тото издание на събитието, организирано от община Хасково, участват 74 фолклорни групи и 60 индивидуални изпълнители. Те са разделени на две сцени.

    Фолклористите са не само от нашия регион, но и от цялата страна, идващи в Хасково да разкрият своите певчески и танцови умения. Изявите им провокираха интереса на любителите на народния фолклор, изпълнили хасковския парк.

    По повод празника бяха разпънати сергии с детски играчки, лакомства, произведения. Наоколо цвърчеше и скара с кебапчета, кюфтета, пържоли и шишчета. Някои от посетителите бяха насядали по масите, другите пък директно на земята.

    Община Хасково присъжда златен, сребърен и бронзов медал във всяка категория, както и грамоти за първо, второ и трето място. Всички фолклористи ще получават грамота за участие.

    В рамките на събора "Китна Тракия" ще се проведе и Базар на занаятите. Днес е последният ден от изложението на занаятчиите, показващи произведенията си на площад "Атлантически" в Хасково.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини