От х:

Днес в x:

Певческият ансамбъл "Първомай" отпразнува 35-ти рожден ден

    С концерт на фолклорни състави в големия салон на читалище „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Първомай беше отбелязана 35-годишнината на Певчески ансамбъл „Първомай“ с ръководител Кичка Петкова. Създаден през 1984 година, Фолклорният певчески ансамбъл 25 години е неизменна част от майските културни тържества. Впечатляващи са наградите, завоювани през годините, участията му на международни и републикански фестивали и броя на концертите в и извън страната.

    Концертът бе открит от смесения хор. Изявиха се семейният дует Юлия и Ангел Ангелови и славеят от село Градина Николета Ганчева.

    Като част от всички изяви на ансамбъла, на сцената излязоха и музикантите от оркестър „Дионис“, които свирят под ръководството на Петър Тенев. Цвят и динамика в концерта внесе танцова формация “Евридика“ с ръководител Донка Тодорова. Те се представиха с изцяло новата и много артистична хореография „Наричане на пръстен“. Впечатляващ репертоар беше избрала Кичка Петкова както за ансамбъла, така и за новата камерна женска формация, която изпълни и хитовата песен „Вечеряй, Радо“.  

    Мъжката група вдигна патриотичния градус с изпълнението на написаната по стиховете на Яворов „Ден денувам“. А на финала всички състави бяха заедно на сцената, за "    

    Поздрав към юбилярите поднесе Иван Караславов – председател на читалището. Той благодари на Кичка Петкова и нейните певци за положения през годините труд и за славата, която са донесли на града и читалището. Отличена беше Зорка Каразапрянова, която е в Певческия ансамбъл от създаването му. Тя получи плакет за отдадените ѝ 60 години на читалищната дейност.

    Кошници и букети цветя бяха поднесени от читалищното ръководство, от кмета на общината, от председателя на ОбС, от клуба на пенсионерите, от колеги от други певчески състави, от близки, приятели и колеги на участниците в концерта.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини