От х:

Днес в x:

Отново пуснаха Ценко Чоков под домашен арест. Вестниците в събота

Мярка. 

"Дума":

Отново пуснаха Ценко Чоков под домашен арест

Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков е освободен под домашен арест. Той бе осъден на 4,5 години затвор за отвличания, побой и палеж на кола. Решението е взето от апелативния спецсъд в сряда.

Мотивите са, че здравословното състояние на Чоков е влошено. Той има диабет, язва, урологично заболяване и дископатия. Бившият кмет на Галиче започна да се появява в съда с патерици и дори на носилка след като бе осъден.

Това е второто му освобождаване от следствения арест. Чоков бе върнат там в края на миналата година, след като бе заснет в ресторант в Драгалевци, докато се водеше под домашен арест. После той обясни, че бил на зъболекар с разрешение на съда, а на връщане минал да си купи храна. Чоков твърдеше, че снимките са направени от охранителите на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Операция. 

"24 часа":

Беглецът Зайков издирван с дронове, очакват да нападне за храна 

Издирваният за две убийства Стоян Зайков от Костенец може да извърши грабеж в околните села, за да се нахрани. За това са предупредени кметовете на близките населени места, научи "24 часа". Вече 9 дни 43-годишният мъж успява да се измъкне от хиляди служители на МВР, които са по следите му. В петък стартира най-мащабната акция на полицията от последните години, в която са включени баретите, жандармерията, Охранителна и Криминална полиция и дори ловните дружинки, които обикалят горите за дивеч. МВР ползва хеликоптер, дронове, следови кучета и високопроходима техника, за да го намери. До късно вечерта в петък акцията не даде резултат.

Милена Шишкова (вляво) и сестра и? Славяна, която е под полицейска закрила заради Зайков.

На 10 май сутринта близките на бившата изгора на Стоян - Милена Шишкова, я откриха с две огнестрелни рани в главата и вързани ръце в полето пред къщата . Оттогава МВР е по следите на Зайков, когото в Костенец познават с прякора му Чане.

4 дни по-късно, в сряда, е намерен убит с куршум в главата и третият братовчед на Стоян Зайков Валентин Петров, който е съсед на Зайков в кв. "Полето". Основният заподозрян отново е Чане. Оттогава в издирването му се включи тежката артилерия на МВР. Освен всяка къща в града и околните села акцията продължава и в Рила планина, където Зайков може да се е укрил. Той редовно е ходил там на излети и познава отлично пътеките и маршрутите, твърдят разпитвани, които го познават отблизо.

Декларации. 

"Сега":

КПКОНПИ е открила несъответствие в декларациите на 738 лица от властта

КПКОНПИ извърши проверката по чл. 43, ал. 1 от ЗПКОНПИ на ежегодните декларации, подадени през 2018 г., и на встъпителните и финалните декларации за имущество и интереси ( https://register.caciaf.bg ), подадени през периода от месец януари до месец септември 2018 г., от лицата от обхвата на чл. 6, ал. 1 от закона, съобщава комисията на сайта си. Проверени са 5116 задължени лица с ежегодна декларация, 3568 с встъпителна декларация за имущество и интереси, 400 с финална декларация за имущество и интереси.

За 738 лица проверката е приключила с доклад за несъответствие. Сред тях има лица, заемащи висши публични длъжности от всички категории от обхвата на закона: министри; народни представители; кметове, председатели на общински съвети и главни архитекти на общини; изпълнителни директори и управители на болнични заведения; ректори на университети; лица, упълномощени по реда на Закона за обществените поръчки за провеждане на процедурите и сключване на договорите; ръководители на бюджетни организации, които изпълняват функции на органи за финансово управление и контрол на средства от Европейските фондове и програми; началници на митнически пунктове; директори на държавни горски и ловни стопанства; председатели и заместник - председатели на държавни агенции и комисии и други.

Трагедия. 

"Дума":

Български алпинист загина в Хималаите

Българският алпинист Иван Томов (35 г.) е загинал днес на слизане от връх Лхотце в Хималаите. Той и рускинята Настя Рунова се качиха вчера сутринта на четвъртия по височина връх на планетата. Двамата се забавиха при спускането и едва вечерта достигнаха Лагер 4. От фирмата организатор Чатурс Трекс & Експедишънс бяха изпратили шерпа от Лагер 3 към Лагер 4, които да посрещне двойката. Иван е се е чувствал добре вечерта, но на сутринта е развил мозъчен оток. Въпреки кислорода и поставения му дексаметазон, русенецът е починал на слизане под лагер 4.

Настя Рунова е продължила слизането си към по-ниските лагери.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини