От х:

Днес в x:

Членовете на секции за Евроизборите започват обучение, в седем села гласуват машинно

Членовете на секционните избирателни комисии ще преминат през специално обучение за провеждането на изборите за Европейски парламент.

За община Хасково то ще се проведе на 17 май от 18 часа в зала „Проф. Недялка Симеонова“ на големия Бизнесцентър. На същото място от 13 часа на 18-ти май трябва да се явят СИК от селата.

Председателят на Районната избирателна комисия Веселина Тенчева поясни, че по последни списъци право да гласуват за евродепутати на 26-ти май имат 214 460 души от Хасковска област.

В региона ще има четири подвижни секции. Двете от тях са в община Минерални бани, една ще действа в Ивайловград, една има и в областния град Хасково.

Общият брой на секционните избирателни комисии в областта е 473. В 106 от тях ще се гласува машинно. 36 от секциите, където гласоподавателите ще упражнят вота си машинно, са в Хасково, 7 от машините ще са разположени в селата Тракиец, Узунджово, Маслиново, Малево, Клокотница Големанци и Брягово.

Според новия Изборния кодекс на предстоящите европейски избори с машини ще се гласува в 3000 секции в страната. На местния вот, който също е през 2019 година броят им ще се удвои.

Днес стана ясно, че 3300 машини, предназначени за гласуването на 26 май вече са доставени.

Те са произведени през тази година специално за изборите в България. Монтажът им в изборните секции в страната започва от 24 май, уточниха от ЦИК.

Красимира Славова
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини