От х:

Днес в x:

Кулинарни и кетъринг умения демонстрираха ученици от гимназията по туризъм

    Кулинарни умения, кетъринг и познания в туризма демонстрираха ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Александър Паскалев" в Хасково. Дейностите бяха представени днес по време на Дните на отворените врати в школото, което е посланик на Европейския парламент.

    За да се запознаят с дейностите и заниманията в гимназията дойдоха седмокласници от основни училища - "Св. Св. Кирил и Методий", "Св. Иван Рилски", "Христо Смирненски" и "Св. Климент Охридски".

    Пред гостите гимназистите направиха демонстрации в отделни зали. Едни от домакините показаха фламбиране на палачинки. Майсторите кулинари издадоха тънкостите в изпичането, за което се запалва огън в съд. Техниките показаха единайсетокласниците Кирил Стоянов, Йорданка Костова и Камелия Милева. Техни съученици пък приготвяха коктейли.

    Бяха демонстрирани още умения в екскурзоводството, кетъринг и производство на хлебни и сладки изделия. Бяха приготвени коктейлни хапки, мини хамбургери. Беше проведена и игра за разпознаване на туристически обекти от Хасково и света. Имаше рекламна графика и презентации със специалностите и успехите на възпитаниците на гимназията.

    Желаещите от основните училища ще могат да посетят Професионалната гимназия по туризъм и утре в интервала от 13 до 17 часа, каза зам.-директорката Добрина Добрева.

    През новата учебна година в гимназията ще има две нови специалности. Това са "Рекламна графика" и "Туристическа анимация", обясни директорката Пенка Георгиева. Запазват се специалностите "Кетъринг", "Екскурзоводство", Организация на хотелиерството" и "Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия".

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини