От х:

Днес в x:

Рекорден брой участници в състезанията по спортни танци в Хасково, Ротвайлер ги спонсорира

    Рекорден брой състезатели по спортни танци ще се включат в тазгодишното издание на Открития национален турнир по спортни танци "Гранд Купа Хасково" и в надпреварата за "Купа България Хасково 2019". Организатор на двете състезания, които ще се проведат в събота в спортна зала "Дружба" в Хасково", е местния спортен клуб по спортни танци "Гранд" с ръководители Николай Манолов и Павлина Вълчева.

    На нарочен брифинг днес те обявиха, че заявки за участие са подадени от 36 клуба от страната, което е двойно повече от миналата година. Сред тях са около 200 двойки и над 160 солови изпълнители и отделно няколко формации. Записването продължава до края на деня. 

    Манолов и Вълчева изразиха задоволство, че расте мащабът на състезанието със всяка изминала година. Те благодариха на община Хасково, с чието съдействие се провежда турнира и в частност на кмета Добри Беливанов за оказаната подкрепа.

    Тази година сред спонсорите на състезанието ще бъде куче - Ротвайлерът Флора, обявиха организаторите. Те поясниха, че домашният любимец е собственост на семейство, отказало да се афишира. Идеята на бизнесмените, живеещи зад граница, е да наблегнат на това, че ротвайлерите са добродушни и не е нужно хората да се страхуват от тях.

    Турнирът започва в 10 часа на 18 май с надпревара "Изгряващи звезди", където има различни групи и категории. В 14 часа започва Открития национален турнир, където участниците ще бъдат разпределени по класове, а в 18 часа е официалното откриване и финалите на Купа България.

    Във спортния форум ще участват около 30 състезатели от клуба на организаторите и от другия местен клуб по спортни танци "Хасково". Сред участниците ще бъдат изявените танцови двойки на "Гранд" - Братан Братанов и Калина Джамбазка, Марин Мартинов и Диляна Димитрова.

    За призьорите са предвидени парични награди. Съдиите са утвърдени имена в спортните танци.

    Входът за публиката е свободен. Организаторите призоваха почитателите на спортните танци да се насладят на изпълненията.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини