От х:

Днес в x:

Опасност от интензивни валежи и градушки в следващите дни

Облачността в понеделник ще е разкъсана. В западната половина на страната ще е значителна, с превалявания в следобедните часове. Очакват се и гръмотевични бури. Има опасност от градушки. Вятърът ще е умерен със скорост около 20-30 километра в час. По-силен ще е в западната и централната част на Северна България. Температурите през деня ще са високи – между 18 и 24 градуса. С 2-3 градуса по-хладно ще е по Черноморието.

В планините ще бъде облачно и ветровито. Очакват се слаби превалявания с гръмотевична активност в западните планински масиви. Навсякъде максималните дневни температури са с положителни стойности. Вятърът – от умерен до силен със скорост до 40-50 километра в час.

Средиземноморски циклон определя времето над Балканите в следващите дни. Над полуострова преминава студен атмосферен фронт, който ще донесе интензивни локални валежи, гръмотевични бури и по-осезаем вятър през тази седмица. Има условия за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност в следобедните часове с опасност от градушки. Явленията ще са по-интензивни в Западна и Централна България.

В резултат на очакваните валежи са възможни наводнения около някои реки в западната половина на страната във вторник. Опасността засяга теченията на Огоста, Ботуня, Бързия и Златица в Северозападна България, както и реките около София – Перловска и Слатинска.

Дневните температури тази седмица обещават трайно затопляне до края на месеца. В края на тази седмица дори очакваме термометрите на много места да отбележат около 30 градуса.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини