От х:

Днес в x:

Премиерът Борисов откри четвърти завод на „Теклас България”, това е петата му визита във фирмата

    Премиерът Бойко Борисов откри четвърти завод на „Теклас България”, като това е петата му визита във фирмата. До сега министър-председателят е прерязвал лентите на втория и третия завод на компанията. За първи път обаче той води със себе си толкова високопоставени представители на държавната власт. С него за откриването на завода бяха дошли председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите  Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов, както и шефът на Агенцията за чуждестранни инвестиции Стамен Янев.

    На церемонията присъства и посланикът на Р Турция у нас Н Пр.д-р Хасан Улусой.

      Гостите бяха приветствани от съсобственикът на холдинга „Теклас” и негов изпълнителен директор Раул Данон, генералният директор Неби Алън и представителят на собствениците адв. Георги Георгиев

      Раул Данон направи ретроспекция на развитието на „Теклас България”. Той посочи, че холдинг „Теклас” е стъпил край Кърджали преди 13 г.,стартирайки с 50 работници. Днес за него работят 2500 души. Вече освен четвърти завод има Научно изследователски център, зона за отдих с басейн , административна сграда. ”Теклас България се разраства и в Крумовград и Момчилград. Ще създаде 1000 работни места във Враца. Привлечени са и 8 фирми подизпълнители.

      Днес оборотът на „Теклас България е 400 млн.лева с перспективата да достигне 1 млрд.лева.

    Научно-изследователския център ще разработва флуидни системи за отоплението и охлаждането на хибридни автомобили.

    Имаме единадесет фабрики в пет страни. Но нашата привързаност към България е много голяма. Благодарим на премиерът Борисов и министър Караниколов за подкрепата. Обещах да поканя министър председателят да открие четвъртия завод и това е факт, посочи Раул Данон.

      Той изнесе конкретни цифри за „Теклас България”:2500 работни места, 29 млн.данъци и осигуровки годишно, 150 млн.лв инвестиции.

    Нашата цел е да станем световен лидер в производството на детайли за охладителните отоплителните системи на автомобилите, посочи Раул Данон. Той отбеляза, че холдингът изнася технологии и инженеринг по света.

    Раул Данон покани премиерът да открие бъдещия завод във Враца.

       Посланикът на Р Турция у нас Н.Пр.д-р Хасан Улусой посочи, че в страната ни действат 3000 фирми с турски капитали. Турция заема трето място в стокообмена ни с 5 млрд долара. Икономическите отношения са в основата на нашето приятелство. ”Теклас България” допринася за това, каза още дипломатът.

      Премиерът Борисов се обърна към съсобственикът Раул Данон и припомни, че първата лента я рязал с неговия баща, вече покойник. Ако баща Ви можеше да ни види би се радвал. Министър председателят се обърна към работниците и ги похвали, че произвеждат продукция с високо качество, която се изнася в цял свят. Той похвали социалната политика на „Теклас България”. Подчерта също,че фирмата е развила високотехнологичен парк на голи поляни. В тези заводи работят християни и мюсюлмани и той е мост между тях, заяви още Борисов.

       Премиерът преряза лентата на четвъртия завод и разгледа Научно изследователския център.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пр
      Праматарски
      6 0
      14:17, 11 май 2019
      Кой кого води?Ние сме парламентарна република и от всички присъствуващи предс.на НС стои по-високо в йерархията от м-р председателя.Да,ама не и в Булгаристан.Боко е най-велик и ще открие всичко що е възможно до наближаващите избори.Ама да не забрави да резни и лентичките на апартаментите с асансьори и къщичките за гости.Той помни това,което му отърва и бърза да забрави резилите, които е надробил.Но,хората все още имат памет и не са я загубили.
    Последни новини