От х:

Днес в x:

ЦИК отговори на БСП: Борисов не е водил предизборна кампания

ЦИК разгледа и обсъди сигнал, който постъпи онзи ден, във връзка с нарушение на предизборната кампиния от страна на министър-председателя. ЦИК не установи нарушение.

Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев по повод внесения от БСП сигнал до ЦИК, че премиерът Бойко Борисов извършва нерегламентирана предизборна кампания.

"Към момента не е постъпил и не е разглеждан сигнал от ГЕРБ за нарушение от страна на президента. Ако постъпи такъв, ще бъде разпределен и ЦИК ще се произнесе. Не карайте ЦИК да влиза в какъвто и да било дебат между инситтуциите", призова още Андреев.

"Машинното гласуване е един от начините за намялявне на недействителните бюлетини", добави Андреев след края на срещата на ръководството на ЦИК с президента Румен Радев.

Припомняме, че преди три дни ръководството на БСП внесе сигнал до ЦИК, алармираки, че "премиерът Бойко Борисов всеки ден е в предизборна кампания и използва държавен ресурс като министър-председател". Социалстите заявиха, че Борисов използва пътувания и срещи като министър-председател, за да прави предизборна кампания за евровота. В същото време, посочиха от "Позитано" 20 , "Борисов е в конфликт на интереси, защото е председател на Националния коалиционен предизборен щаб на ГЕРБ".

От левицата сигнализираха и СЕМ за това, че българските медии отразяват посещенията на премиера, които на практита са предизборна кампания.

От БСП настояха "Борисов да се оттегли от поста си на министър-председател до европейските избори".

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини