От х:

Днес в x:

Можем да проверим избирателната си секция по три начина

Гражданите могат да проверят номера на избирателната си секция и мястото на гласуване в предстоящите избори за членове на Европейския парламент по интернет, с есемес или по телефона.

Справките се осигуряват от главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Информация чрез интернет може да получите на адрес: https://www.grao.bg/elections/.

Той предоставя и възможност да се подават "Искане за гласуване по настоящ адрес“ по електронен път и да се регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място“ от общинските администрации след идентификация с електронен подпис.

Другият вариант за получаване на информация е чрез есемес, който трябва да бъде изпратен на 18429. Номерът е единен и за трите мобилни оператора. Цената на един есемес e 25 стотинки без ДДС. В текста гражданите трябва да изпишат единствено десетте цифри на своето ЕГН. Системата връща отговор с номера и адреса на избирателната секция.

За секцията си може да се осведомите и по телефона, като наберете 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Номерът е безплатен за цялата страна.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ре
    реалист
    2 -3
    03:19, 12 май 2019
    Благодаря, сега ще проверя починалите ми близки преди 4-5г., дали ще могат да гласуват...
  • 2
    11
    1111
    1 0
    20:35, 16 май 2019
    Никъде няма информация как може да се отпише човек от избирателните списъци /всички, които сме в чужбина, все още сме в списъците, въпреки че от години не живеем и не гласуваме в България, гласуваме си по местожителство в съответната държава, а вероятно в списъците има и много имена на починали хора/. Не искам да се използва моето име за фиктивен глас за някоя партия, опитах да намеря опция за отписване, но или такава не съществува, или е направено по невъзможно сложен начин отписването. Ако някой има информация по въпроса, моля да я сподели.
Последни новини