От х:

Днес в x:

Шест полета на Аерофлот със самолети SSJ 100 отменени или отложени днес

Шест полета на Аерофлот, които трябваше да бъдат да бъдат извършени със самолети SSJ 100 (Сухой супер джет, какъвто беше фатално възпламенилият се на летище Шереметиево) на 8 май, са били отменени или отложени. Става дума за четири вътрешни полета и два международни.

Така, по данни на руските медии на летище Перм Болшое Савино, SU1392 / 1393 Москва-Перм и Перм-Москва полети са отменени в 12:50 и 21:55 часа московско време. Причините за отмяната не са известни.

Отпътуването на полет SU 1388 Москва-Уляновск беше отложено на летище Шереметиево. Според информацията в онлайн таблото, самолетът трябваше да излети в 13:55, но часът е променен на 15:35. Според канала База в Телеграм, кацането било навреме. След като лайнерът се насочил към пистата, пилотът неочаквано докладвал на диспечера за повреда.

В допълнение, полет от Ростов на Дон за Москва, насрочен за 5:45  е бил отложен. Според информация на Telegram-канала "Ростов № 1", сензорът за положението на руля е бил счупен близо до облицовката. Пасажерите са отлетели за Москва с друг полет.

По-рано медиите съобщиха, че в Шереметиево са отложени още два полета на SSJ 100 на Аерофлотt. По предварителни данни полетът Москва-Рига е бил отложен, след като миризма на изгорели кабели била усетена в кабината на лайнера. Пътниците били евакуирани, никой не е наранен. След известно време те отлетели за Латвия с друг самолет. 

Полет Москва-Минск бил отложен поради технически проблеми. Той пристигнал в столицата на Беларус със закъснение от няколко часа.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини