От х:

Днес в x:

Иванчева се яви в съда с нов адвокат

Отстраненият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева се яви в съда с нов защитник.

Тази сутрин Апелативният спецсъд гледа мярката на осъдените за подкуп на първа инстанция Десислава Иванчева и Биляна Петрова, бивш зам.-кмет на "Младост". 

На заседанието стана ясно, че на 30 април Иванчева е представила пълномощно, че се отказва от услугите на адвокат Марин Марковски, който я представляваше на първата инстанция, и е наела адв. Николай Хаджигенов.

Биляна Петрова се яви в съда с един от досегашните си адвокати - Емануил Йорданов.

Преди да започне гледането на мярката, съдията даде 40 минути отсрочка по молба на двете подсъдими. Тя заявиха, че не са имали възможност да се видят със защитниците си преди заседанието, тъй като са били в затвора в Сливен.

Последните дни Иванчева прекара в болница в София заради изследвания. Три дни преди днешното заседание в столицата бе доведена и Биляна Петрова. По думите на съпруга ѝ причината е влошеното ѝ физическо и психическо състояние.

Иванчева е независим кандидат за евродепутат и - ако мярката й за неотклонение не бъде променена, ще трябва да води кампанията за вота на 26 май от килията. До 15 май тя е в МВР-болница, а на 25 април стартира кампанията си от Районния съд в столицата, където бе призована по дело за ПТП.

На първа инстанция съдът даде 20 години затвор за Иванчева и 15 за Петрова. 12 години получи Петко Дюлгеров като посредник на уредения подкуп.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини