От х:

Днес в x:

Няма задържан за тежката катастрофа в София

На този етап няма задържан за тежката катастрофа в София, при която бяха блъснати четири деца. Това заяви по Нова телевизия представителят на Пътна полиция гл. инсп. Калоян Драганов.

Води се разследване, ще бъдат направени експертизи - това беше единствената информация, която беше предоставена за катастрофата.

Взетите проби за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. Такива са взети и от втори шофьор, на каква е негова причастност към произшествието Драганов не уточни.

На този етап не може да се каже каква е причината за катастрофата, както не може да се потвърди версията на шофьора - че е карал с 50 км/ч, но е бил засечен от друг автомобил при преминаването през кръстовището.

"На по-късен етап ще можем да обясним какво точно се е случило", заяви гл. инсп. Калоян Драганов. Той заяви, че не може да разбере при приближаване на светофар как шофьор може да се разсейва.

По думите му контакт между два автомобила не е имало.

Според Драганов кръстовището е добре регулирано и в "Пътна полиция" нямат статистика за множество произшествия там, както свидетелстваха граждани.

Водачът на колата, причинител на ПТП-то, има 4 нарушения, 2 от които са за превишена скорост.

При изключително тежката катастрофа на бул. "Владимир Вазов" в София вчера, четири деца, намиращи се на тротоара, бяха блъснати от лек автомобил. Две от тях пострадаха тежко и се намират в "Пирогов". Стабилизирани са и няма опасност за живота. На едното вече е направена операция, на другото предстои операция да се направи тази сутрин. Трето се намира още под наблюдение, а четвъртото е пожелало да се прибере вкъщи, но се наблюдава.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    kovo
    0 0
    10:21, 8 май 2019
    "Децата са избутали колата в реката и след това две от тях са скочили и те в реката, но не са се предпазили да не се ударят. " Интересно след като го е засякла кола, защо не се е ударил в нея, а е завъртял волана и ударил децата?
Последни новини